Constantin Iarcă, extrădat în Italia

478

Articole de la același autor

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de procurori împotriva deciziei magistraților constănțeni prin care s-a respins cererea de extrădare a lui Constantin Iarcă, de 31 de ani, din Cernavodă. Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare italiene au emis un mandat european pentru executarea unei pedepse de 10 ani și 7 luni de închisoare.
Sesizarea pe numele bărbatului este făcută de Tribunalul Padova, acesta fiind condamnat pentru implicarea într-un scandal ce s-a soldat cu moartea unei persoane.
Pe parcursul cercetărilor, Iarcă a declarat că nu se opune arestării în vederea executării mandatului de arestare, susținând, totodată, că fapta nu ar fi fost săvârșită de el.
Pe parcursul judecății, instanța a dispus, potrivit prevederilor legale, să se facă demersuri la autoritățile judiciare italiene pentru a se obține asigurări certe prin care să se garanteze bărbatului, care a fost judecat în lipsă, că va avea posibilitatea de a obține o rejudecare a cauzei în prezența sa. De asemenea, să i se ofere posibilitatea, în cazul în care se face vinovat de comiterea faptei, de a executa pedeapsa în România.
Curtea de Apel Constanța a respins cererea de extrădare a bărbatului, apreciind că statul italian nu a dat suficiente asigurări că Iarcă va beneficia de o rejudecare echitabilă și că i se va asigura dreptul la apărare. Opinia nu a fost împărtășită și de judecătorii Curții Supreme, care au admis recursul procurorilor și au decis să-l extrădeze pe bărbat. Decizia este definitivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7958 secunde