Consumul de alcool și substanțe psihoactive, în atenția polițiștilor rutieri din judeţul Constanţa

91
Consumul de alcool și substanțe psihoactive, în atenția polițiștilor rutieri din judeţul Constanţa - img20220916wa0019-1664968862.jpg
În ultimul timp, poliţiştii de la Rutieră se confruntă tot mai des cu cazuri în care protagoniştii sunt şoferii aflaţi sub influenţa drogurilor.


Cel mai recent exemplu care a rămas în mentalul colectiv este cel al unui șofer din București care a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri şi a ieșit pozitiv la nu mai puțin de șapte droguri: cocaină, opioide, benzodiazepine, cannabis, metaamfetamină, metadonă și ketamină, adică șapte din opt substanțe interzise pe care le pot depista testele făcute de polițiști.
De aceea, acţiunile pentru depistarea conducătorilor auto care se urcă la volan după ce au consumat astfel de substanţe au loc la Constanţa, dar şi în toată ţara.


„În noaptea de 4/5 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu cei ai Secției 3 Rurală Mangalia au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru depistarea celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.
În urma activităților, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 3.700 de lei.”, transmit poliţiştii prin reprezentanţii instituţiei.


Alcoolul la volan, toleranţă zero din partea poliţiştilor!


Nici şoferii beţi nu trec neobservaţi, oamenii legii fiind cu ochii pe ei. Aşa cum un tânăr de 34 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a condus băut, aşa se aleg şi ceilalţi aflaţi în aceeaşi situaţie. În plus, de multe ori, alcoolul la volan nu este singura neregulă descoperită:


„La data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe strada Castanilor din orașul Ovidiu, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru perioada în curs și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.”, punctează poliţiştii, exemplificând doar un caz din multele cu care se confruntă.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.671 secunde