Contrabandiști cu fructe și produse alimentare prin portul Constanța, audiați de DIICOT

460
Contrabandiști cu fructe și produse alimentare prin portul Constanța, audiați de DIICOT - diicot9-1332242838.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii din cadrul Grupului de Lucru Operațional Porturi Constanța și procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța, cu sprijinul BCCO București, DGIPI și ai Gărzii Financiare au efectuat, în această dimineață, 11 percheziții la sedii sociale, depozite și domicilii ale unor persoane suspectate de comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală și contrabandă cu fructe și alte produse alimentare.

Potrivit anchetatorilor, gruparea era formată din cetățeni turci și angajați ai acestora de cetățenie română. Aceștia sunt suspectați că importau, preponderent prin Portul Constanța, mărfuri din Turcia, Asia de Sud-Est și America Latină, pe numele unor firme-fantomă.

Din port fructele erau transportate cu autocamioane la depozitele altor firme aparținând membrilor grupului, situate în jurul Capitalei. Membrii grupării înregistrau datele legate de mărfuri în mod fictiv în evidențele contabile, pentru ca ulterior să le vândă în mod fictiv altor firme, unele de tip fantomă, în scopul creșterii artificiale a prețurilor bunurilor, care erau ulterior comercializate în piețele bucureștene.

Ca urmare a activităților desfășurate de polițiștii de combatere a criminalității organizate s-a constatat că numai pe numele uneia dintre firmele fantomă au fost operate, în decurs de patru luni, nu mai puțin de 2000 de importuri, iar pe numele celei de-a doua au fost efectuate, în același interval de timp, 180 de importuri. Patru dintre aceste operațiuni au constat în transportul a patru vapoare cu banane și citrice din America de Sud.

Anterior perchezițiilor efectuate în această dimineață, polițiști și comisari ai Gărzii Financiare au efectuat alte trei descinderi la depozitele unde erau transportate fructele. În urma acestor activități au fost confiscate cantități importante de citrice și banane.

Pe numele a 12 membri ai grupării infracționale au fost emise mandate de aducere, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1668 secunde