Copii, dacă doi se bat, nu vă băgați, chemați Poliția!

123
Copii, dacă doi se bat, nu vă băgați, chemați Poliția! - politistifestivitatiscolare-1370968473.jpg

Articole de la același autor

La Școala Gimnazială nr. 28 "Dan Barbilian" din Constanța, clopoțelul a sunat pentru ultima dată pentru clasa a VIII-a. Polițiștii constănțeni au fost prezenți la festivitatea de încheiere a clasei, unde tradiția școlii presupune înmânarea cheii școlii, cărții de onoare și clopoțelului, claselor de a VII-a. La rândul lor, polițiștii au oferit câteva sfaturi elevilor, pentru a preveni victimizarea lor și transformarea lor în delicvenți. 

Iată ce i-au sfătuit oamenii legii pe copii: 

l Atunci când se întâmplă să asiste la o ceartă sau o bătaie, să alerteze imediat personalul de securitate și, înainte de a interveni în mod direct, să încerce să-i convingă pe alții să îi ajute, pentru că, altfel, intenția de aplanare a conflictului poate fi prost înțeleasă și se poate deveni, parte activă în conflict. 

l Dacă atingi sau împingi involuntar pe cineva, prezintă-i scuzele și nu te gândi la ceea ce alții pot să creadă despre tine dacă procedezi așa. 

l Dacă vreun coleg sau prieten te roagă să faci ceva cu care tu nu ești de acord, refuză categoric, indiferent de amenințările primite. Mergi la un adult (profesor, psiholog școlar, părinți, polițist) și solicită sprijin ori de câte ori ești amenințat, șicanat sau umilit de alți colegi. 

l Dacă intri într-o dispută cu un alt coleg, fii primul care renunță. Amintește-ți că urmarea acesteia poate fi rănirea sau punerea ta într-o lumină proastă, putând fi catalogat ca bătăuș de cei din jur. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2789 secunde