Copiii și soțiile polițiștilor răniți la serviciu, angajați de Poliția Română

118
Copiii și soțiile polițiștilor răniți la serviciu, angajați de Poliția Română - 24martiecopiiipolitistilor-1395664052.jpg

Articole de la același autor

Începând din luna aprilie, va intra în vigoare un nou pachet de măsuri pentru sprijinirea polițiștilor răniți în timpul serviciului, dar și a familiilor oamenilor legii care-și pierd viața în exercitarea sarcinilor de serviciu. Astfel, un act normativ asupra căruia au căzut de acord reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și sindicaliștii a fost publicat, săptămâna trecută, în Monitorul Oficial. 


Astfel, copiii polițiștilor răniți sau decedați vor putea să solicite angajarea în structurile MAI, ca personal contractual sau polițiști. Ei vor trebui însă să îndeplinească mai multe condiții. Astfel, înmatricularea sau transferul într-o instituție de învățământ a MAI se realizează dacă fiul sau fiica omului legii îndeplinește condițiile generale și criteriile specifice pentru admitere, promovează probele eliminatorii organizate la unitățile teritoriale, respectiv examinarea medicală și evaluarea psihologică, și, dacă este cazul, să promoveze examenele de diferență. 


Ajutorul real survine, în schimb, în ceea ce privește taxele de școlarizare: copiii polițiștilor răniți sau decedați sunt scutiți de plata taxelor prevăzute pentru înscrierea, admiterea sau înmatricularea în instituțiile de învățământ ale MAI. 


Pentru angajarea în structurile MAI a copiilor sau partenerului de viață, dacă nu a fost identificat niciun post vacant, pentru care respectivii îndeplinesc condițiile, cererea depusă de aceștia va rămâne în evidența unității până la găsirea unui post, dar nu mai mult de șase luni. Dacă în șase luni nu este găsit un post, cererea este clasată. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6372 secunde