Copil de nici doi ani, mort în condiţii suspecte! Bătut şi înfometat! Concubinul mamei, reţinut

9432
Copil de nici doi ani, mort în condiţii suspecte! Bătut şi înfometat! Concubinul mamei, reţinut - smurd1686381623-1688454614.jpg
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov l-au reţinut pe concubinul mamei copilului de un an şi şapte luni, care a murit în condiţii suspecte, bănuindu-l pe bărbat că ar fi lovit în mod repetat şi ar fi înfometat minorul.


Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, cauza morţii copilului a fost ruptura unui vas cerebral, consecinţă a actelor violente care au fost exercitate asupra sa.


Conform anchetatorilor, copilul de 1 an şi 7 luni s-a aflat în grija bărbatului, concubinul mamei, în perioada iunie-iulie, când au locuit împreună în municipiul Braşov.


"În perioada iunie - iulie 2023, inculpatul i-a aplicat victimei minore lovituri repetate, de intensitate mare, cu un corp dur de formă alungită, producându-i victimei minore multiple hematoame şi echimoze de vechimi diferite, dispuse la nivelul toracelui, trunchi posterior, membre superioare, la nivelul bazei nasului şi pe buza superioară. În dimineaţa zilei de 3 iulie, victima minoră a decedat ca urmare a rupturii unui vas cerebral, consecinţă a acţiunilor violente comise de inculpat împotriva acesteia'', precizează sursa citată.


De asemenea, bărbatul ar fi neglijat hrănirea minorului, copilul "prezentând modificări scheletice şi organice ca urmare a unui alimentaţii deficitare".


Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, din data de 3 iulie, s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a bărbatului, pentru comiterea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte comise asupra unui membru de familie şi rele tratamente aplicate minorului, a arătat sursa citată.


Conform anchetatorilor, mama copilului a sunat, în cursul nopţii de duminică spre luni, la 112, pentru că acesta nu mai putea respira. Înainte ca ambulanţa să ajungă la reşedinţa familiei, ea a chemat un taxi şi s-a deplasat cu acesta spre Spitalul pentru Copii. Pe drum, s-a întâlnit cu ambulanţa, echipajul medical care a preluat copilul constatând decesul.


xxx


Un copil de 1 an şi 10 luni din Braşov a decedat, duminică spre luni noaptea, având urme de violenţă pe corp, procurorii şi poliţiştii investigând condiţiile în care s-a produs decesul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0471 secunde