Copilărie fără delincvență, în școlile din Constanța

63
Copilărie fără delincvență, în școlile din Constanța - 29ianuariecampanie-1422538878.jpg
Polițiștii constănțeni sunt în plină desfășurare a campaniei de prevenire a delincvenței juvenile "Copilărie fără delincvență". Această campanie face parte dintr-un proiect derulat la nivel național, inițiat în urma identificării nevoii de a intensifica activitățile de prevenire a criminalității în rândul minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani. În acest context, proiectul și-a propus creșterea eficienței programelor de prevenire a delincvenței juvenile la minorii cu vârsta sub 14 ani și are grup țintă trei categorii de persoane: elevi de gimnaziu din clasele V - VII, părinți sau aparținători legali și cadre didactice.
La nivelul județului Constanța, campania se desfășoară până în luna martie la Școala Gimnazială nr.20 al Grupului Școlar Tehnologic "Gheorghe Duca" Constanța, unde polițiștii structurii de prevenire a criminalității cei ai structurii de investigații criminale, în parteneriat cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, informează grupul țintă cu privire prevenirea victimizării minorilor și noțiuni de răspunderea penală a minorilor, exemple de cazuri în care minorii sunt implicați în acțiuni de încălcare a legii și sancțiunile aplicate acestora.
Elevii au participat la un concurs cu întrebări pe teme de legislație penală și răspundere penală a minorilor, urmând ca până la finalul acestei campanii să elaboreze sloganul unei copilării fără delincvență.
Cu această ocazie, polițiștii au oferit un număr de 300 materiale preventive.


Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9896 secunde