Copilul dumneavoastră și-a schimbat comportamentul? Iată ce ar trebui să știți

105
Copilul dumneavoastră și-a schimbat comportamentul? Iată ce ar trebui să știți - delicvent1-1369996569.jpg

Articole de la același autor

Prevenirea conduitelor deviante în rândul minorilor, cât și prevenirea victimizării acestora, formarea unei generații de tineri care să respingă tentațiile ilicite și anturajele delincvente, constituie una din prioritățile Poliției Române, implicit a constănțenilor. Pentru a vă ține copilul cât mai departe de un comportament deviant, oamenii legii vă recomandă să comunicați cu copilul dumneavoastră.  




Acesta trebuie înțeles, iar personalitatea lui, respectată. Fiți fermi cu copilul, dar nu agresivi, violența nu rezolvă problemele ci, mai degrabă, le amplifică. Interesați-vă permanent de situația școlară a copilului dumneavoastră, distribuiți copiilor sarcini clare în desfășurarea vieții de familie care să le dezvolte simțul responsabilității și al utilității, fără a exagera însă. 
"Atunci când observați o schimbare negativă în comportamentul copilului dumneavoastră, motivați-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă. Alegeți comunicarea: lipsa dialogului creează bariere greu de trecut în relația copil-părinți. Când situația pare a scăpa de sub control, adresați-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliție, organizații neguvernamentale, asociații de tineret), care vă pot sfătui și sprijini în rezolvarea problemelor", precizează reprezentanții IPJ Constanța. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9489 secunde