Coronavirus în România: Încă trei cazuri confirmate, bilanțul ajunge la 28. Se intră în scenariul 2 al epidemiei

308
Coronavirus în România: Încă trei cazuri confirmate, bilanțul ajunge la 28. Se intră în scenariul 2 al epidemiei - corona-1583865884.jpg
Încă trei cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate marți seară în România, iar numărul îmbolnăvirilor cu COvid-19 a ajuns la 28. Este vorba de pacienți din Arad, Hunedoara și Reșița.


Pacienții sunt un bărbat de 57 de ani care s-a întors luni din Italia și se afla în carantină în Arad, o femeie de 26 de ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Reșița. Acesta din urmă este contact al unei persoane diagnosticate pozitiv la testul COVID-19.


Odată cu confirnarea celor trei noi cazuri de coronavirus se trece la cel de-al doilea scenariu al epidemiei. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, scenariul 2 presupune următoarele măsuri suplimentare:
anchete epidemiologice mai extinse
secții separate în spital pentru coronavirus
limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare - cele pentru boli cronice sau intervenții programate
control la graniță mai accentuat, care să vizeze si persoanele din alte țări decât cele din zona roșie sau galbenă
Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că scenariul 2 înseamnă răspândirea sporadică în comunitate. "Suntem departe de ce se întâmplă în Italia, Germania sau Spania, ca să nu mai vorbim de Coreea de sud", a spus el.


Cele 4 scenarii făcute de autorități:


Scenariul 1 presupune existența de la 1 la 25 de cazuri de îmbolnăvire.
Scenariul 2 presupune existența de la 26 la 100 de cazuri de îmbolnăvire
Scenariul 3 presupune existența de la 101 la 2.000 de cazuri de îmbolnăvire
Scenariul 4 presupune existența a peste 2000 de cazuri de îmbolnăvire
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4856 secunde