CORONAVIRUS / România a intrat în scenariul 3. Ce măsuri vor fi luate

828
CORONAVIRUS / România a intrat în scenariul 3. Ce măsuri vor fi luate - virus2-1584199392.jpg

Articole de la același autor

După confirmarea celor trei cazuri de contamianare cu Covid-19, România intră în scenariul 3 pregătit de autorități. Ultimele 3 cazuri sunt politicieni liberali care au participat la ședința PNL la care a participat și senatorul Vergil Chițac, confirmat și el cu coronavirus. 


Măsurile ce vor fi luate în scenariului 3
 
Dacă infectările trec de 100, România intră în scenariul 3. Este un scenariu amplu, care presupune măsuri mai restrictive. Autoritățile au decis că scenariul 3 este valabil între 101 și 2000 infectări.


Se mărește capacitatea de răspuns la coronavirus și se începe un triaj la fiecare spital. Există și posibilitatea ca medicii să fie aduși de acasă din libere, activându-se planul alb.


În spitalele de boli infectioase vor fi internati doar cei in stare mai gravă cu coronavirus. Sunt șapte centre: București (Balș si Babeș), Constanța, Iași, Cluj, Craiova, Timișoara. Cei cu forme ușoare de boală sunt duși în alte spitale mari, cum sunt cele județene.


Se vor prioritiza cazurile de epidemie și vor fi amânate cele care nu sunt urgențe medicale.


"Să contacteze medicul de familie prima dată. Și telefonic să îl contacteze. Pentru o febră de 38 nu veni la spital sau pentru că tușești. Prima dată contactează medicul de familie. Poate din triajul epidemiologic îți găsim pe cineva să trimitem să îți recolteze de acasă, rămâi acasă până vedem rezultatele, decât să te duci în UPU, să infectezi alte persoane", a transmis Raed Arafat.


Există planuri inclusiv pentru organizarea carantinei în hoteluri.


Intră în carantină și cei care vin din alte țări în care este stare de alertă/urgență.


Toate spitalele de boli infecțioase nu vor mai trata decât pentru Covid-19, astfel că bolnavii cu alte afecțiuni vor fi transferați către alte centre medicale.


"În scenariul 3 vom avea extinderi ale paturilor din secțiile de boli infecțioase, care vor fi arondate exclusiv pacienților Covid-19. Se pregătesc în acest moment spitalele de suport, care vor prelua celelalte afecțuni de boli infecțioase. Paturile de ATI, cele aproape 4.000, vor reține acele 10%, pe măsura evoluției situației, pentru a asigura suportul pentru cazurile critice", a explicat Nelu Tătaru.


Vor fi mărite spațiile pentru tratarea bolnavilor și vor fi aduși medici suplimentari.


Se vor impune noi restricții în ceea ce privește circulația.


De asemenea, doar 30-40% din angajați ar trebui să meargă la serviciu.


Mai mult decât atât se scade numărul persoanelor pentru adunări, sub 500.


Se vor căuta noi spații pentru carantină, ba chiar și introducerea carantinei la domiciliu, cu măsuri speciale de pază.


"Este posibil să instituim carantină și la domiciliu, cu condiții foarte stricte de pază, de monitorizare și de urmărire a persoanelor respective. Guvernul a aprobat inclusiv închiriere de clădiri de hotel, în care pot carantinate persoanele și sunt, se pare, hoteluri interesate să pună la dispoziție clădirile lor. Pentru fiecare județ se va găsi clădire de pensiune, de hotel care să fie folosită", a declarat Raed Arafat.


În acest moment nu putem vorbi despre închiderea orașelor, potrivit autorităților.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.692 secunde