Corpul de Control al Primăriei îi "tăvălește" pe operatorii de plaje

706
Primăria evită să comenteze situația deoarece purtătorul de cuvânt a uitat să se informeze

În ediția de miercuri a Academiei Cațavencu, sub titlul "Pentru plaje, Mazăre asmute Corpul de Control", jurnaliștii redau o înre-gistrare telefonică dintre administratorul "Romned", Sorin Greavu, și șeful Corpului de Control al Primăriei Constanța, Ionuț Pripiși, în care funcționarul public îl avertizează pe agentul economic și îi recomandă să dea un telefon, știe el cui, pentru a scăpa de controale. Potrivit înregistrării audio, Ionuț Pripiși i-a transmis telefonic lui Greavu următoarele: "Eu, personal, o să tăvălesc plaja aia a ta de nu o să ai aer. Eu, Ionuț Pripiși, îți dau și C.I. dacă vrei să mă dai în judecată. Eu legea o văd într-un fel, tu o vezi într-un fel… Eu sunt învestit cu putere de a decide dacă lucrările efectuate sunt supuse sau nu Legii 50. Îl iei pentru că așa spune autoritatea… Domnu’ Greavu, eu contez pe colaborare. Și știți unde trebuie să dați un telefon…Dacă vreți , bine, dacă nu…" (sursa Academia Cațavencu).
Contactat de "Cuget Liber", administratorul "Romned", Sorin Greavu, a recunoscut autenticitatea acestei convorbiri, purtate de el cu șeful Corpului de Control, Ionuț Pripiși. "Într-adevăr, m-a sunat și mi-a spus exact ce se aude și în înregistrare. Era vorba de un chioșc, un container, pe care vrea să mi-l demoleze. Ați auzit ce mi-a spus… Concluzia este că nu mă vor lăsa să funcționez, cu toate că eu respect cadrul legal. Mai grav este că DADL (Direcția Apelor Dobrogea Litoral ) îi ține isonul abuzurilor, deși ne-a încasat banii pe chirii", ne-a declarat Sorin Greavu.
De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Liviu Tramudana, a evitat să ne ofere un punct de vedere oficial, deși a fost contactat două zile la rând. Dacă în prima zi ne-a amânat de la oră la oră pentru că avea treabă, vineri, Tramudana ne-a refuzat din nou, spunându-ne cu nonșalanță că a uitat să se informeze despre problema sesizată de noi.

Primăriile pun piedici
Mulți operatori au reușit să reia în administrare plajele pe care le-au închiriat chiar dacă DADL a decis, unilateral și peste noapte, să le rezilieze contractele. Agenții economici s-au adresat instanțelor judecătorești, care i-au repus în drepturi și au suspendat decizia DADL. Situația creată a făcut mari probleme Ministerului Mediului, care decisese deja ca plajele să fie închiriate anul acesta hotelierilor, fără licitație. Astfel, repunerea în drepturi a majorității operatorilor a făcut ca hotelierilor să le mai rămână de împărțit aproximativ 45% din suprafața de nisip, din care trebuie să scadă încă 20 de procente, care vor rămâne la primării pentru a le transforma în plaje publice.
Și, cum DADL a eșuat în tentativa de a lua plajele de la operatori, au intrat pe fir primarii, cei care trebuie să ofere autorizații de construire pe nisip. Deși mai sunt două săptămâni până în luna iunie, iar sezonul estival a fost deschis oficial încă din aprilie, administrațiile locale refuză să acorde autorizații operatorilor pentru a instala beach-baruri, corturi, cabine de duș și de schimbat, chiar și șezlonguri.
"Dacă la Neptun am autorizație de anul trecut, valabilă pe 10 ani, iar la Costinești sper că o să primesc în curând, în celelalte stațiuni nu cred că voi putea funcționa. La Eforie, Constanța și Mamaia, primarii nu vor să îmi dea autorizații", a declarat Sorin Greavu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8171 secunde