CORUPERE SEXUALĂ ȘI RACOLARE DE MINORI pe INTERNET! Copilă de 14 ani, constrânsă să facă sex cu un bărbat din Vrancea

2353
CORUPERE SEXUALĂ ȘI RACOLARE DE MINORI pe INTERNET! Copilă de 14 ani, constrânsă să facă sex cu un bărbat din Vrancea - xcoruperesexuala-1630591248.jpg

Articole de la același autor

În urma cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de corupere sexuală și racolare de minori, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța - Secția 3 au identificat un bărbat, de 49 de ani, bănuit de comiterea faptei. Astfel, în perioada noiembrie 2020 - august 2021, acesta ar fi abordat, pe rețelele de socializare, o minoră, de 14 ani, căreia i-ar fi solicitat, primind ulterior, mai multe imagini cu aceasta în ipostaze pornografice și i-ar fi cerut să se întâlnească, în vederea întreținerii de raporturi sexuale.

La data de 1 septembrie, polițiștii Secției 3, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Vrancea, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, pe raza județului Vrancea, la locuința bărbatului în cauză. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru a preîntâmpina astfel de fapte, polițiștii vă recomandă: „Nu oferiți informaţii personale celor pe care i-ați întâlnit pe rețelele de socializare. Dacă doriți să vă întâlniți cu o persoană pe care ați cunoscut-o pe internet, anunţaţi-vă părinţii anterior; oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt pe internet şi astfel puteți deveni victimă. Evitați să postați fotografii care vă surprind în ipostaze indecente; acestea sunt personale şi nu trebuie să ajungă la oricine; ele pot fi folosite, mai devreme sau mai târziu, pentru a vă face rău. Dacă cineva vă face să vă simţiți inconfortabil pe internet, puteți oricând să renunţați la comunicarea cu acea persoană.

Recomandări pentru părinți. Supravegheaţi activitatea copilului dumneavoastră pe rețelele de socializare. Instalaţi instrumente de filtrare a accesului la internet, ca măsuri suplimentare de supraveghere. Încurajaţi-vă copilul să vă spună dacă cineva din mediul online îl face să se simtă inconfortabil, ori îi provoacă teamă. Învăţaţi-vă copilul ce înseamnă autoprotecţia pe internet. Încurajaţi-vă copilul să aibă un comportament responsabil, cuviincios, inclusiv pe rețelele de socializare. Pentru faptele abuzive din online, consecinţele sunt în offline, adică în mediul real!”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5573 secunde