Criminalii taximetristului Hari Băcanu rămân condamnați la 25 de ani de închisoare

229
Criminalii taximetristului Hari Băcanu rămân condamnați la 25 de ani de închisoare - 78207e669db14f32f24c088afc68bc2a.jpg
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au respins recursurile lui Dumitru Cănănău și Cosmin Cristian Grigoraș, acuzați că l-au omorât cu sânge rece pe taximetristul Hari Băcanu, ca fiind nefondate. Ei au fost condamnați de Tribunalul Constanța la câte 25 de ani de închisoare. Sentința mai poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Indivizii au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie și omor calificat și deosebit de grav.
Unul dintre suspecți, Adam Paul Mecu, s-a sinucis, în vara lui 2008, în penitenciar.
După acest moment, ceilalți doi inculpați și-au schimbat brusc declarațiile în instanță, aruncând toată vina pe cel decedat. Numai că, atât judecătorii de la Tribunal, cât și cei de la Curtea de Apel Constanța nu au "înghițit" noua apărare a celor doi. Dimpotrivă, procurorii au solicitat, la ultimul termen de judecată, condamnarea lor pe viață.
Potrivit actului de inculpare, indivizii l-au sugrumat cu un șiret și apoi l-au împușcat cu o armă cu aer comprimat în gât și ochiul drept pe taximetrist.
Cei trei tineri l-au lovit pe taximetrist în cap cu pumnii și cu patul pistolului, după care au incendiat cadavrul, furând mașina și celelalte bunuri de valoare ale bărbatului.
Prin rechizitoriu au fost trimiși în instanță Adam Paul Mecu, de 25 de ani, din Hârșova, Dumitru Cănănău, de 34 de ani, din Independența, și Cosmin Cristian Grigoraș, de 25 de ani, din localitatea Gârliciu.

Crimă cu premeditare
Anchetatorii au stabilit că scopul crimei a fost jaful. În cursul anului 2007, Mecu și Cănănău au fost plecați câteva luni în Italia, de unde au adus câte un pistol cu aer comprimat, primul cu alice, iar al doilea cu bile, pe care nu le-au declarat autorităților vamale. Cei trei s-au înțeles ca, în cursul lunii ianuarie 2008, să tâlhărească un taximetrist. Planul a fost pus la punct la un pahar de vorbă, la domiciliul unuia dintre indivizi. În noaptea de 23 spre 24 ianuarie, înainte de a acționa, bărbații s-au oprit la o benzinărie de unde au cumpărat un bidon cu cinci litri de benzină cu care urmau să incendieze victima. Apoi, au băut într-un local din Constanța și au mers în centrul Constanței.
După ce au filat taxiurile din zona magazinului Tomis, i-au solicitat lui Hari Băcanu să-i ducă în satul Petroșani, în schimbul sumei de 110 lei. Pe drum, sub pretextul că vor să-și satisfacă necesitățile fiziologice, i-au cerut taximetristului să oprească.
Cănănău i-a pus șiretul în jurul gâtului și l-a sugrumat și, în același timp, Mecu l-a lovit cu patul pistolului, iar Grigoraș cu pumnii. Întrucât Hari Băcanu a opus rezistență, Mecu a tras șapte focuri de armă în direcția sa, iar dintre acestea o alică i-a pătruns în gât și a doua în ochi, oprindu-se în creierul taximetristului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5309 secunde