CRISTIAN BOUREANU, DOSAR PENAL. Avocatul reclamă că acesta este victima

290
1
CRISTIAN BOUREANU, DOSAR PENAL. Avocatul reclamă că acesta este victima - cristianboureanuscosdelafloreasc-1497438243.jpg

Articole recomandate

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au deschis dosar penal in rem pentru purtare abuzivă, în urma scandalului în care a fost implicat, alături de polițiști, fostul deputat Cristian Boureanu, al cărui avocat a reclamat că acesta a fost agresat de către polițiști, scrie News.ro.


Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, Daniel Nedea, a declarat pentru News.ro că dosarul penal pentru purtare abuzivă a fost deschis de procurori astăzii, potrivit Digi24.


Brigada de poliție rutieră a făcut publice, duminică, imagini de la incidentul în care a fost implicat fostul parlamentar Cristian Boureanu. În afara scenelor deja cunoscute, în care Boureanu îi amenință pe polițiști și îl lovește pe unul dintre ei, este prezentat întreg dialogul cu aceștia. În înregistrare, polițistul căruia i-a prins mâna la portiera mașinii îl amenință că îl "scoate" la știri și că îi va face dosar penal pentru ultraj și vătămare corporală, spunându-i și că este beat. Filmul se încheie cu episodul în care polițistul este lovit pentru a doua oară și ripostează dându-i un pumn în față lui Cristian Boureanu.


Cristian Boureanu a fost arestat preventiv sâmbătă, pentru 30 de zile, fiindu-i întocmit dosar penal pentru ultraj.


În noaptea incidentului, Cristian Boureanu a fost dus la Poliție, ulterior fiind solicitată o ambulanță, care l-a transportat la Spitalul Floreasca, de unde a fost externat vineri după-amiază, cu diagnostic de traumatism cranio-cerebral și fractură de sinus maxilar, conform unor surse medicale. Diagnosticul a fost menționat ulterior și de avocata acestuia, care a reclamat că fosul deputat a fost agresat de polițiști.


Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marți, în legătură cu acest incident că polițistul a reacționat după ce a fost lovit de către fostul parlamentar, iar măsura reținerii acestuia nu a fost întâmplătoare.


"Am observat că cel care a inițiat agresiunea a fost domnul Boureanu, nu polițistul. Polițistul a reacționat după ce a fost lovit. Dacă a procedat corect sau nu, sunt sigură că vor stabili anchetatorii. Pe de altă parte, sunt sigură că procurorul o să ia decizii înțelepte, iar măsura reținerii nu a fost, din punctul meu de vedere, deloc o măsură întâmplătoare. Polițistul este în stradă să aplice legea, nu să fie lovit, agresat", a declarat ministrul de Interne.


Întrebată dacă, în opinia sa, se impune o măsură disciplinară împotriva polițistului care l-a amenințat pe Boureanu cu dosar penal, Carmen Dan a răspuns: "Polițistul a încercat să aibă un dialog cu domnul Boureanu. Așa cum s-a constatat, nu a fost posibil și domnul Boureanu a ales să lovească polițistul. Polițistul a reacționat după ce a fost lovit. Este important să reținem lucrul acesta. Sunt sigură că se va urmări cu atenție dacă s-a respectat regulamentul, procedura".


Comentează știrea

Ctean
15 iunie 2017
Bou

Mai sa fie iar este victima? Cum dracu se intimpla asta,nici usturoi nu a mancat nici gura nu ii miroase.

Pagina a fost generata in 0.4144 secunde