Cristian David, judecat în arest la domiciliu

112
1
Cristian David, judecat în arest la domiciliu - cristiandavid-1426924489.jpg

Articole de la același autor

Fostul ministru Cristian David va fi cercetat în arest la domiciliu, a decis instanța supremă.



Decizia a fost luată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție în cursul nopții și nu mai poate fi contestată, potrivit Digi24.ro.

Judecătorii au respins solicitarea procurorilor DNA de prelungire pentru a doua oară a mandatului de arestare emis în ianuarie pe numele lui Cristian David.

Cristian David este acuzat de luare de mită și spălare de bani.

Faptele cu care Direcția Națională Anticorupție a fost sesizată în cursul anului 2014 constau în aceea că fostul ministru David Cristian ar fi pretins, în anul 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunțător, pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 hectare aflat în intravilanul municipiului Buzău.

Totodată, pentru a masca originea sumei primite cu titlu de mită și pentru a evita tragerea la răspundere penală, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare – cumpărare, având ca obiect tranzacții imobiliare fictive între persoanele implicate în săvârșirea infracțiunilor de corupție.



Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Politică-Administrație : Mama lui Cristian David, audiată la DNA
Pagina a fost generata in 0.6546 secunde