Cu ochii-n 4! Cum acționează hoții în mijloacele de transport în comun

375
2
Cu ochii-n 4! Cum acționează hoții în mijloacele de transport în comun - fondhot-1433439391.jpg

Articole de la același autor

Ofițerii Biroului de Investigații Criminale-Furturi din Buzunare au rezolvat mai multe dosare care, inițial, au fost înregistrate cu autor necunoscut.


Polițiștii constănțeni au trimis în spatele gratiilor trei indivizi, printre care se numără și unii dintre cei mai vechi șuți din Constanța. 


Vasile Dudău, de 52 de ani, Niculina Curte, de 44 de ani, și Sotir Muși, de 35 de ani, au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța pentru următoarele 30 de zile. Dudău și Curte sunt acuzați că au furat din buzunarele constănțenilor în timp ce aceștia se aflau în mijloacele de transport în comun și apoi îi pasau bunurile lui Muși. Oamenii legii au reușit să le probeze patru dintre fapte, prejudiciul fiind de 2.000 de lei. În aceeași gașcă se află și Aidân Vuap, un alt vechi client al polițiștilor, care de această dată a scăpat ca prin urechile acului. Potrivit anche-tatorilor, Dudău este un vechi client al oamenilor legii, el practicând această "meserie" de mai bine de zece ani. În ceea ce îl privește pe Vuap, aceste este în branșă de peste 15 ani. 


Ținta este filată și selectată 
Oamenii legii spun că, înainte de a acționa, păgubitul este filat de infractor și selectat: cei neatenți cad în plasa șuților care acționează în doi timpi și trei mișcări. 


"Își studiază victimele înainte de a acționa, în stația de autobuz sau după ce urcă. Observă cine are bunuri, sunt atenți la persoanele care își cumpără bilet și, în momentul în care scot portofelul să plătească, văd dacă au sau nu bani. Bineînțeles, preferate sunt persoanele care sunt mai neglijente cu bagajele", a declarat ag. șef pp. Cătălin Ologu, din cadrul Biroului de Investigații Criminale-Furturi din Buzunare. 


Atacul se dă pe scări cu "tira" 
Oamenii legii spun că șuții acționează în special pe autobuzul 43, pe tronsonul Capitol-Tomis III și o iau de la capăt, însă nici celelalte rute nu le sunt deloc străine. Șuții nu acționează niciodată singuri, ci numai în gașcă și își împart sarcinile. 


"De obicei, aceștia dau atacul pe scările mijlocului de transport în comun. Unul dintre ei urcă primul și îi blochează accesul viitoarei ținte, în timp ce un altul stă în spate și împinge victima. Dacă reușesc să fure, suspecții coboară imediat, pe motiv că au greșit autobuzul. Indivizii maschează furtul cu un ziar pe care îl împăturesc în formă de dreptunghi și care este denumit «tiră»", a adăugat ag. șef pp. Ologu. 


Polițiștii atrag atenția tuturor celor care circulă cu mijloacele de transport în comun să fie deosebit de atenți cu bunurile lor atât în stație, cât și în autobuz. 


"Constănțenii ar trebui să fie mai atenți atunci când urcă scările în autobuz. Dacă observă că sunt multe persoane care așteaptă să se urce, mai bine să renunțe și să aștepte un alt autobuz. Poșeta să fie ținută lipită de corp și cu mâna să se acopere fermoarul. Femeile ar trebui să își țină telefoanele mobile în buzunarele din față", a declarat scms. Carmen Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. 


Comentează știrea

Iancu
5 iunie 2015
Pe ei,mama lor de hoti!

Oamenii trebuie neaparat sa se uneasca si sa sara cu totii pe hoti cand sunt depistati. Pe loc,este necesar sa le rupi degetele la propriu,adica dai degetele peste cap pana se aude clar acel declic.Nici o grija,se vindeca in timp,insa nu or sa mai aiba abilitatile de pana acum.Oricum,legea protejeaza infractorii,de aia sunt asa de multi,asa ca ramane sa ne unim,sa facem mediu ingrozitor pentru ei doar noi,cei multi.

calator
5 iunie 2015
Poze hoti

Cred ca era indicat/necesar sa se faca publice si pozale infractorilor/hotilor, ca sa ne putem feri de ei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6575 secunde