Cum a eșuat, în urmă cu două zile, velierul Aiax

520
Cum a eșuat, în urmă cu două zile, velierul Aiax - 7iuniedeceaesuatvelierulaiax-1339068279.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții SetSail Nautic School, în cadrul căreia activează ca instructor de practică Sorin Drugan, unul dintre navigatorii cei mai buni din România prezintă împrejurările în care a eșuat velierul "Aiax" pe plaja din dreptul Vadu.

"În noaptea de 5 spre 6 iunie, iahtul Aiax a eșuat pe Grindul Chituc, în dreptul localității Vadu. Cauzele eșuării au fost condițiile meteo nefavorabile: ceața densă, vânt în rafale din direcția est și marea agitată. La bordul ambarcațiunii se afla căpitanul Sorin Drugan împreună cu un echipaj de cinci persoane. După manevrele clasice de dezeșuare, care nu au avut succes, căpitanul a trimis echipajul în siguranță la țărm, el rămânând pe ambarcațiune în așteptarea asistenței", se arată pe pagina web a instituției.

După noaptea petrecută în dreptul localității, în care valurile au împins treptat velierul spre țărm, căpitanul a încercat din nou să repună iahtul la apă adâncă. "În dimineața zilei de 6 iulie, iahtul depășire două praguri nisipoase și se afla la o distanță de patru metri de țărm. Adâncimea apei este de 70 de centimetri, în condițiile în care pescajul velierului este de 150 de centimetri. Căpitanul, știind că echipajul este în siguranță și prognoza meteo este favorabilă a decis să încerce repunerea iahtului la apă adâncă prin manevre clasice de dezeșuare. Un grup de 6 yachtmeni au răspuns apelului lui și s-au deplasat cu forțe proaspete din București în localitatea Vadu. Timp de 12 ore au efectuat manevre de dezeșuare, fără niciun rezultat. Astfel, în această dimineață, căpitanul a luat decizia de a chema în ajutor nave cu motor cu putere mare pentru a tracta iahtul spre larg", mai arată aceeași sursă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9049 secunde