Cum a scăpat CFR-ul de hoții de fier vechi

1043
Reprezentanții Regionalei CFR Constanța spun că trenurile nu mai întârzie la fel de mult ca altădată, pentru că fenomenul furturilor de fier, ce prejudicia Compania Căilor Ferate Române, a scăzut simțitor. Dacă în urmă cu trei ani, Regionala CFR Constanța înregistra un prejudiciu de 12 milioane lei în decurs de zece luni, din cauza furturilor, în anul 2015 pierderile sunt cu mult mai mici. 


Regionala Constanța a înregistrat, pe parcursul anului trecut, 123 de cazuri de furt, cu un prejudiciu total de 658.335 de lei. Dintre acestea, 28 de furturi au fost pe liniile de cale ferată, cu un prejudiciu de 77.807 lei, iar în ceea ce privește insta-lațiile CFR, au fost sesizate 95 din furturi cu un prejudiciu de 580.528 lei. 


"Fenomenul nu s-a eradicat în totalitate, dar nu mai suntem la nivelul anilor trecuți. Poate a fost intervenția mai eficientă a organelor de poliție, poate am pus și noi pază în anumite zone, probabil nici interesul hoților nu mai este așa de mare prin scăderea prețului la fierul vechi. Sunt mai multe lucruri pentru care s-a ajuns la această scădere, iar acest lucru se vede în minutele de întârziere ale trenurilor. Nu mai avem trenuri cu așa multe întârzieri cum era în perioada în care se furau relee", au precizat, pentru "Cuget Liber", surse din interiorul Regionalei CFR Constanța. 


Hoții de cale ferată, prinși abia după un an

Până acum, hoții aveau un fel de mână liberă în ceea ce privește furturile de cale ferată, în sensul în care mulți dintre ei scăpau doar cu un dosar penal și reveneau încă de a doua zi la "activitatea de bază". După ce Regionala CFR Constanța a crescut paza în zonele cu probleme, iar în același timp prețul fierului vechi a scăzut, această activitate ilicită a început să scadă în intensitate. Chiar și așa, hoții știu că, din cauza sistemului judiciar supraîncărcat, dacă sunt aduși în fața instanței, procesul durează cel puțin un an. 


În urmă cu două zile, patru constănțeni au fost reținuți de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța după ce, în luna februarie, ar fi furat 35 de metri de cablu de telecomunicații aparținând CFR, între localitățile Târgușor și Nicolae Bălcescu. Peste un an a durat ca cei patru să fie chemați și audiați de polițiștii de la Transporturi în legătură cu probele pe care oamenii legii le aveau împotriva lor. Vineri, cei patru hoți, trei bărbați și o femeie, vor fi duși în fața magistraților cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru furt calificat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Martie 2016
Stire din Eveniment : Minorii  fură lucruri trăsnite
Pagina a fost generata in 1.212 secunde