Cum a scăpat Constanța de migrația ilegală pe Marea neagră. "A fost clar o schimbare de rută"

239
Cum a scăpat Constanța de migrația ilegală pe Marea neagră.
Migrația ilegală pe Marea Neagră s-a redus semnificativ, însă braconajul piscicol continuă să fie o problemă, a declarat, sâmbătă, comisarul-șef Florentin Costache, șeful Sistemului de Supraveghere și Control Maritim din cadrul Gărzii de Coastă (SCOMAR). "N-am mai avut niciun caz de migrație ilegală începând din februarie 2015, semnificativ, pe mare", a spus Florentin Costache, la un eveniment organizat la sediul din Constanța al Gărzii de Coastă.


Înainte de această dată se înregistrau în jur de zece astfel de cazuri pe an. "Erau de ordinul a câtorva cazuri pe an, până în zece cazuri pe an", a precizat Costache. Potrivit acestuia, scăderea numărului cazurilor de migrație ilegală pe Marea Neagră este influențată atât de schimbarea rutelor de migrație, dar și de acțiunile ferme luate de Garda de Coastă, arată agerpres.ro. 


"A fost clar o schimbare de rută și (...) acțiunile noastre au fost destul de ferme, adică, spre deosebire de alte rute, cei care au venit aici au fost toți interceptați. Toți facilitatorii au fost arestați, au primit condamnări. Toți migranții au fost procesați în conformitate cu normele europene, au fost introduși în bazele de date", a explicat Florentin Costache.


El a mai spus că, în prezent, migrația ilegală continuă să se desfășoare pe rutele din Italia și Grecia. Șeful SCOMAR a afirmat însă că rămâne o problemă pescuitul ilegal. "În ultima perioadă, cea mai serioasă problemă a fost (...) cu pescuitul ilegal. În continuare, anul acesta, au mai fost câteva cazuri de braconaj piscicol, în special pescadoare turcești și câteva cazuri la frontiera cu Ucraina, dar mai scăzute ca importanță", a precizat Costache, citat de agerpres.ro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5017 secunde