Cum acționau hoții de animale care au băgat spaima-n fermierii din Constanța

686
2
Cum acționau hoții de animale care au băgat spaima-n fermierii din Constanța - cumactionauhotiideanimalebagatsp-1417451205.jpg

Articole de la același autor

Șapte dintre membrii grupării infracționale acuzate de furtul a sute de animale din ferme din județul Constanța au ajuns după gratii. Potrivit oamenilor legii, gruparea a acționat în ultimele luni, fiind suspectată de comiterea a 12 furturi din fermele de animale din județul nostru, ocazie cu care au fost furate aproximativ 300 de oi, 30 de porci și mai mulți cai. În noaptea de joi spre vineri, polițiștii au prins în flagrant o parte dintre membrii grupării, în momentul în care au dat atacul la o fermă de ovine dintre localitățile Târgușor și Dorobanțu. Suspecții tocmai se pregăteau să urce în camioane 30 de oi, când au fost somați de polițiști. Întrucât indivizii au încercat să se facă nevăzuți, polițiștii au fost nevoiți să facă uz de armamentul din dotare. Anchetatorii nu s-au oprit aici. Vineri dimineață, la prima oră, au descins la locuințele suspecților. Opt indivizi au fost reținuți și duși în fața magistraților de la Judecătoriei Constanța, sub acuzația de furt calificat.

Potrivit anchetatorilor, cei opt indivizi sunt din zone diferite ale județului și sunt cunoscuți în comunitățile din care fac parte ca fiind elemente negative. Până de curând, aceștia au acționat fiecare în zona unde locuia, dar în această toamnă s-au decis să-și schimbe modul de operare. Așa că s-au pus de acord și au făcut adevărate strategii pentru jefuirea fermelor de animale.

Astfel, spun oamenii legii, hoții de-ai locului sondau terenul: verificau fermele, identificau vulnerabilitățile, urmăreau activitatea angajaților, dar și a polițiștilor - care erau rutele de patrulare, cât de frecvent ajungeau în zona fermelor etc. Informațiile le transmiteau, apoi, complicilor lor din alte localități. Iar în seara în care aceștia acționau, borfașii localnici aveau grijă să-și facă un alibi: mergeau la bar, unde iscau un scandal.

În acest timp, ceilalți membrii ai grupării acționau. Metoda era următoarea: stăteau întinși pe burtă, în apropierea fermelor, astfel încât să fie simțiți de câini, dar nu și văzuți de angajați. Ciobanii se plictiseau, după vreo patru - cinci ture, să mai iasă să vadă de ce lătrau câinii, iar atunci hoții dădeau lovitura, în doar câteva minute încărcând oile în camioane. Animalele erau ulterior sacrificate și duse la abatoare private.

Din informațiile polițiștilor, aceștia primiseră mai multe comenzi, pentru perioada următoare, pentru a duce sute de animale la abatoare private.

După examinarea probelor, magistrații constănțeni au dispus arestarea preventivă a suspecților: Lucian Zlate Eremia, Dumitru Rebenciuc, Ion Roșu, zis "Șacalul", Ionuț Vlăduceanu, Constantin Adrian Vasile, Constantin Iordache Rujuc și Ion Safroș au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Complicele lor, Marcel Cîrchea, urmează să-și petreacă următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

Reamintim că, în urmă cu jumătate de deceniu, Ion Safroș, unul dintre suspecții arestați, și frații lui, erau spaima fermierilor din Dobrogea, tot din cauza furturilor de animale pe care le comiteau.

Comentează știrea

admirator
2 decembrie 2014
felicitari

Politiei, pentru reusita!

Ion
2 decembrie 2014
Ancheta suspecta

Unui fermier din satul Movila Verde i-au fost furate 14 oi, in doua randuri (6 si 8). Politistii locali l-au luat sa vada daca printre animalele gasite sunt si ale lui, dar au fost intorsi din drum de superiorii lor. Nu odata, ci de doua ori. Unde au ajuns animalele gasite? Cum poate fi despagubit bietul om, dat fiind ca nici macar n-a fost informat in vreun fel... sunt aia hotii, ori ba, ca sa stie daca a scapat de ei. Niciodata, repet: NICIODATA, politistii arondati acestui sat (din com Independenta) nu au facut munca de preventie. Niciodata n-au organizat patrule. Ei stau la birou si constata faptele. Rareori se deplaseaza la locul furtului si-i descurajeaza pe pagubiti sa depuna plangeri. Felicitari politistilor care si-au facut datoria.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0153 secunde