Cum au de gând polițiștii să scadă numărul șoferilor băuți la volan

275
2

Articole de la același autor

Cu "ocazia" sărbătorilor de iarnă, polițiștii rutieri vor ieși pe străzi pentru a-i verifica pe șoferii care se urcă la volan deși au consumat băuturi alcoolice. Începând cu această săptămână și până în anul 2015, controalele rutieriștilor se vor intensifica. În acest an, 584 de șoferi prinși beți la volan au rămas fără permise de conducere. 


În perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii rutieri vor intensifica controalele efectuate în trafic, pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice. De cele mai multe ori, șoferii care se află sub influența alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulație, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare sau execută viraje periculoase. Pentru a conduce în siguranță, șoferul trebuie să își păstreze starea de atenție, să reacționeze rapid, să vadă clar și să aprecieze corect distanța și viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacție, echilibrul și capacitatea de a vorbi. Când aceste funcții sunt afectate, probabilitatea unui accident crește.


584 de șoferi băuți au rămas fără permis anul acesta 
Polițiștii spun că perioada de timp aleasă a avut la bază experiența anilor anteriori, când s-a constatat că în perioada sărbătorilor de iarnă există tentația de a consuma băuturi alcoolice și de a conduce, "că doar nu mă prinde poliția până acasă". Față de anul trecut, numărul șoferilor prinși beți la volan s-a mărit. Aceeași statistică îngrijorătoare a polițiștilor rutieri scoate la iveală faptul că, în acest an, din 13 accidente, unul s-a petrecut din cauza unui șofer care s-a urcat băut la volan. Astfel, de la începutul anului și până în prezent au avut loc nu mai puțin de 84 de accidente rutiere, soldate cu cinci persoane decedate, 12 persoane rănite grav și 112 rănite ușor. 


Amendă sau chiar închisoare 
Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care se urcă băuți la volan trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație. "Dacă îmbibația alcoolică este mai mică de 0,8 g/l alcool pur în sânge, șoferul riscă de la 9 la 20 de puncte amendă. Dacă este peste 0,8 mg/l alcool pur în sânge, conducătorului auto i se întocmește dosar penal", explică polițiștii. 


Comentează știrea

MIHA
26 decembrie 2014
LUCRU DOMICILIU

Ai ocazia da a-ti administra timpul liber in functie de dorinta ta de a face bani, Te putem ajuta!! Oferta extrem de serioasaMulti oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected]

vio
27 decembrie 2014
Oferta

Oferta lucru la domiciliu! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat CONTRACT DE MUNCA legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! NU e vorba despre MLM sau despre joc piramidal! Lucrati 2/3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar! Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Eveniment : Șoferi băuți, depistați în Constanța
Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Luni, 22 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 1.6953 secunde