Cum conducem pe vreme ploioasă. Ce ne recomandă polițiștii

146

Articole de la același autor

Ținând cont de alertele meteorologice din ultima perioadă, polițiștii de la Rutieră îi sfătuiesc pe toți conducătorii auto să fie atenți la volan și să își ia măsurile de precauție pentru a circula în siguranță. Mai exact, oamenii legii le recomandă conducătorilor auto care pleacă la drum să se intereseze de starea traseului și de condițiile meteo.

"Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic. Astfel, chiar dacă vă aflați în localități sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare. Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa. Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos. Nu efectuați depășiri riscante!", spun polițiștii.

De asemenea, pentru a opri în siguranță, șoferii trebuie să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de mașina din față și trebuie să folosească luminile de întâlnire și pe timpul zilei.

Mai mult, oamenii legii atrag atenția că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Șoferii trebuie să țină în permanență cont de indicațiile agenților de circulație și a lucrătorilor de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3683 secunde