Cum este sărbătorită Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene

237
Cum este sărbătorită Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene - aviatie-1595228395.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Apărării naționale, Nicolae Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Viorel Pană, participă, în această dimineață, la ceremonia militară și religioasă organizată în București, la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor, cu ocazia sărbătorii Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene, informează Biroul de presă al MApN.

În semn de omagiu pentru eroii aviatori, la verticala monumentului trec aeronave militare din dotarea Forțelor Aeriene Române, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, aeronave civile din dotarea Școlii Superioare de Aviație Civilă și Aeroclubului României din subordinea Ministerului Transporturilor, o aeronavă de transport pasageri din dotarea Tarom, aeronavele echipei independente de acrobație aeriană Iacării Acrobați, precum și aeronave civile din dotarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli.

Ceremonia este organizată în format restrâns, cu respectarea limitărilor impuse pentru prevenirea și combaterea noului coronavirus.

XXX

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloților.

La 17 iunie, în urmă cu 110 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet cu un aeroplan de concepție proprie pe teritoriul țării noastre.

Foto: Forțele Aeriene, roaf.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4014 secunde