Mare atenție!

Cum poate deveni autorul unui accident rutier victima… victimei

1239
1
Cum poate deveni autorul unui accident rutier victima… victimei - fondparasire-1416247784.jpg

Articole de la același autor

Dacă ați lovit cu mașina o persoană, victima poate afirma că totul este bine și că nu are niciun fel de pretenție, ba chiar puteți pleca. Aveți mare grijă însă și anunțați Poliția. Victima poate avea leziuni interne, i se poate face rău și poate ajunge la spital, spunând că a fost implicată într-un accident rutier. În acest caz, vă veți alege cu dosar penal și vi se va reține și permisul pentru părăsirea locului accidentului.

În Constanța, astfel de cazuri sunt la ordinea zilei. Polițiștii rutieri au fost puși pe jar de zeci de ori, mai ales în ultima perioadă, de așa zisele accidente cu autor necunoscut. Unele victime ale accidentelor rutiere sunt dificile. Din comoditate, neștiință sau chiar nepăsare, unii spun că nu au pățit nimic, că nu vor să meargă nici la spital, nici la Poliție, și că șoferul care i-a lovit poate pleca.

Apoi, după câteva ore sau chiar zile, victimelor li se face rău și ajung la spital. Bineînțeles că în momentul în care ajung la urgență spun că au fost implicate în accidente rutiere și, chiar dacă le specifică medicilor că nu au pretenții, personalul medical anunță Serviciul Rutier. Așa începe o cursă fără sfârșit, în care oamenii legii caută acul în carul cu fân. Asta pentru că, de obicei, victimele nu rețin nici măcar culoarea mașinii, d-apoi numărul de înmatriculare, numele șoferului sau vreun număr de telefon.

"Acest comportament poate fi o capcană"

Polițiștii rutieri spun că ar trebui să aveți mare grijă în momentul în care provocați un accident rutier. În multe dintre cazuri, acestea se răzgândesc și se prezintă în fața cadrelor medicale, acuzând că au fost implicate într-un accident rutier. Astfel, șoferul vinovat va fi cercetat, pe lângă vătămare corporală din culpă, și pentru părăsirea locului accidentului, care se pedepsește cu închisoarea de la doi la șapte ani.

"Unele victime îi spun șoferului că nu au suferit vătămări corporale. Acest comportament poate fi o capcană pen-tru conducătorul auto, căci acesta se încrede în victimă și nu sesizează serviciul 112, cum este obligat de lege. După un timp, victima, pe motiv că resimte dureri, cheamă ambulanța, iar unitatea spitalicească, la primire, anunță Poliția Rutieră, urmând ca șoferului să i se întocmească dosar penal pentru părăsirea locului accidentului și pentru vătămare corporală din culpă. Pe toată durata cercetărilor, permisul conducătorului auto va fi reținut fără drept de circulație", explică inspectorul principal George Munteanu, șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Constanța.

Ce recomandă Poliția

Oamenii legii recomandă sesizarea la numărul 112 a oricărui eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Indiferent de gra-vitatea și de participantul la trafic vinovat de producerea unui accident, conducătorul auto implicat într-un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală din culpă trebuie să rămână la fața locului. Chiar dacă victima pleacă de la locul accidentului, șoferul trebuie să se deplaseze la cea mai apropiată unitate de Poliție și să declare evenimentul.

Polițiștii recomandă victimei unui accident rutier, chiar dacă apreciază că nu se impune să sesizeze producerea evenimentului, să rețină/noteze numărul de înmatriculare al mașinii și să-i ceară șoferului numărul de telefon sau datele personale. 

Comentează știrea

Simona
19 noiembrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5774 secunde