Cum sărbătoresc militarii constănțeni Ziua Pompierilor

224

Articole de la același autor

Anul acesta, la 13 septembrie, de Ziua Pompierilor din România, se împlinesc 165 de ani de la luptele din Dealul Spirii. Pentru a marca momentul, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța organizează o serie de mani-festări.

Ieri, în fața complexului comercial Carrefour, s-a desfășurat un exercițiu pentru salvarea de vieți omenești și bunuri materiale în cazul unui incendiu de proporții. Ulterior, timp de două ore, în parcarea complexului comercial s-a organizat un concurs interactiv "Pompier pentru o zi" și o demonstrație de prim-ajutor medical. În paralel, celor prezenți li s-au prezentat o autospecială de stins incendii, ambulanța SMURD, echipamentul scafandrilor de intervenție și autospeciala CBRN (destinată intervenției în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice și radiologice, pentru decontaminarea personalului de intervenție dar și a celui afectat).

Activitățile destinate Zilei Pompierilor din România vor continua și astăzi, cu un ceremonial militar și religios, avansări în grad și se vor încheia cu o defilare, manifestări ce se vor desfășura la Casa de Cultură din Constanța, începând cu ora 11. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 August 2013
Stire din Eveniment : Cine fură motorina CFR-ului
Pagina a fost generata in 0.4193 secunde