Cum se poate preschimba un permis auto străin cu unul românesc

1248
Cum se poate preschimba un permis auto străin cu unul românesc - cumse-1470762671.jpg
Actul normativ care reglementează preschimbarea permiselor auto străine cu documente similare românești este Ordinul MAI nr. 163/2011. 


Preschimbarea se face la cerere și aceasta poate fi solicitată de persoanele care au domiciliul, reședința sau rezidența normală în România. Permisele auto străine pot fi preschimbate fără susținerea unui examen. 


Actele care trebuie depuse personal la serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor competent în vederea preschimbării sunt: cererea de preschimbare, permisul de conducere eliberat de autoritățile străine în original și traducerea legalizată în limba română a acestuia, documentul de iden-titate al solicitantului, în original și copie. 


De asemenea, mai este nevoie de fișa medicală, certificatul de cazier judiciar și dovada plății contravalorii permisului - 68 de lei. Nu în ultimul rând, va trebui să completați o declarație notarială pe proprie răspundere. Vestea bună este că persoa-nele care nu se pot prezenta personal pot desemna un mandatar printr-o procură specială, care să depună cererea și documentele. Preschimbarea se face în cel mult 30 de zile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4957 secunde