E oficial

Cum va interzice poliția circulația mașinilor cu numere bulgărești

2312
4
Cum va interzice poliția circulația mașinilor cu numere bulgărești - autoturismnumerebulgaria-1317324917.jpg

Autoritățile au îndreptat armele spre șoferii care se încăpățânează să conducă mașini înmatriculate în altă țară. Evident, sunt vizați, în cea mai mare parte, cei care circulă cu mașini înmatriculate în Bulgaria, și care, pe raza județului Constanța sunt în număr extrem de mare.

Prin urmare, potrivit unui proiect de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modi-ficările și completările ulterioare, "șoferii români care conduc autovehicule înmatriculate în altă țară vor prezenta la control poliției rutiere un document doveditor al titlului cu care vehiculul este deținut și traducerea legalizată a acestuia, conform proiectului de modificare a legislației privind circulația pe drumurile publice".
Actul normativ se completează cu mai multe prevederi referitoare la documentele pe care trebuie să le prezinte șoferii care conduc vehicule înmatriculate în alt stat.
Datele referitoare la autovehiculul înmatriculat în alt stat și docu-mentul doveditor al titluluiui cu care vehiculul este deținut se înscriu în evidența autovehicu-lelor sau remorcilor înmatriculate în alte state, care se ține de către poliția rutieră. Mai mult decât atât, proiectul de act normativ prevede că autovehiculele și remorcile înmatriculate în alte state și deținute cu orice titlu de persoane din România nu pot fi conduse pe drumurile publice decât pentru o perioadă de maximum 90 de zile de la data dobândirii titlului și nu mai mult de 90 de zile într-un an calendaristic. Prin excepție, aceste dispoziții nu se aplică în anumite cazuri.
Este vorba despre autovehiculele și remorcile înmatriculate pe numele persoanelor care le conduc în România; cu care se efec-tuează legal transport rutier public de mărfuri sau persoane ori transport în regim de închiriere sau serviciu de închiriere; conduse de persoane fizice aflate în raporturi juridice de muncă cu persoanele pe numele cărora sunt înmatriculate acestea; utilizate în baza unui contract de leasing. Acest proiect de lege se află afișat pe site-ul MAI și supus dezbaterii publice.

"Problema se va rezolva"
Potrivit comisarului-șef Tudorel Dogaru, de la Serviciul Poliției Rutiere Constanța, proiectul cu pricina va avea efectul scontat dacă se precizează în cadrul lui că acele documente pe care trebuie să le prezinte șoferii în fața polițistului au o anumită valabilitate. "Dacă îl găsește cu un contract de comodat și acesta a fost întocmit cu mai mult de 90 de zile înainte, de exemplu, să i se facă, direct, dosar penal! Dacă acest proiect de lege va fi adoptat și vor veni și autoritățile bulgare în sprijinul nostru, în sensul ca docu-mentele întocmite la ei să nu aibă o valabilitate mai mare de 14 zile, eu cred că toată problema asta se va rezolva", ne-a declarat Tudorel Dogaru. Vizavi de faptul că românul, în genere, este destul de ingenios, și este posibil să mai găsească o "chichiță" pentru a evita preve-derile legale, comisarul șef Dogaru ne-a spus că, dacă cele două regle-mentări vor intra în vigoare, sigur nu se vor putea găsi alte portițe prin care să fie eludate reglementările din țara noastră.
"Dacă există voință politică această situație se poate rezolva foarte repede", ne-a declarat Dogaru, "mai ales că au existat atât de multe semnale negative în ultimii ani vizavi de problemele iscate de mașinile înmatriculate în Bulgaria" a completat acesta.



Comentează știrea

mishu
30 septembrie 2011
sunteti niste handicapati

sunteti niste handicapati. Cum sa nu-si ia omu masina din alta tara si sa o inmatriculeze pe bulgaria, daca la noi e mai mare taxa de inmatriculare decat masina, vreti sa faceti ceva, ieftiniti dracu taxa aia auto ca ne rupe, bani nu sunt , taxe mari si multe, unde o sa ajungem? maine , poimaine o sa ne cereti sa inmatriculam si bicicletele ca na..e vehicul si circula pe drumurile publice.. Dupa ce ca suntem vai de noi, o sa ajungem si mai rau..

@mishu
30 septembrie 2011
nice

pai daca va luati numai masini scumpe gen mercedez sau bmw presupun ca aveti si bani de inmatriculare? sau puteti strange ceva si ma luati deja inmatriculata.. sau preferati ceva ieftin

eu
30 septembrie 2011
inmatr bulgaria

politistii ar trebui sa-i preocupe altceva nu sa vaneze soferii care conduc masini inmatr in bulgaria si unde mai pui ca meseriasul asta de comisar sau ce o fi el sa treaca la penal faptul ca circuli cu o masina mai mult de 90 de zile. matale cred ca nu esti sanatos varule!!!!!!!!!!!! dar ce am omorat pe cineva?

girantul lui BASESCU
5 octombrie 2011
inmatric bulgaria

TRAIN IN TZARA LUI PAPAURA VAODA IN CARE DACA TRAIESTI TREBUIE SA PLATESTI TAXE PESTE TAXE!!! MA INCOMPETENTILOR DE PARLAMENTARI VA PLANGETI DE MASINELE PE BULGARIA. FACETI DRACULUI TAXA CA LA EI CA ORICUM IS BANI PIERDUTI SI NU MAI BINE SA INTRE IN TZARA DCT LA EI?? DA VOI VRETI IN PLM TAXE DE MII DE EURO CA SA FACETI MADULARU MARE PE BANII NOSTRI! FACETI TAXA 500 DE EURO SI TOT CASTIGATI CV DIN ASTA PLUS TVA LA SIGURAI,IMPOZIT SI ITP!!! DACA AS STII CA MAINE MOR VA-S IMPUSCA PE TOTI PT BINELE ACESTEI TZARI

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Accident rutier la Capitol
Pagina a fost generata in 0.4475 secunde