"Caraghioșii" din cel mai vechi cartier cer ajutorul autorităților

CURSE ILEGALE DE MAȘINI ȘI SCANDALURI, ÎN ZONA PENINSULARĂ

2297
7

Articole de la același autor

Cel mai vechi cartier al Constanței a ajuns printre cele mai rău-famate. Zona Peninsulară a ajuns să fie "renumită" pentru gunoaie, furturi din mașini și scandaluri. Și, spre disperarea bătrânilor locuitori de aici, de câteva luni, aici își dau întâlnire și împătimiții de curse ilegale de motociclete și mașini. 

Zona Peninsulară, locul unde ar trebui ca străinii să admire istoria Constanței, este o paragină. Străduțele sunt pline de gropi și gunoaie, iar locuitorii se plâng de hoți și scandalagii.

"Intră țigănuși și fură tot pe ce pun mâna. Dacă nu ești atent, îți intră și în casă. Nu au niciun Dumnezeu", ne-a spus tanti Olga, una dintre localnicele de pe strada Sulmona.

Nemulțumiri similare au și alți locatari și inclusiv polițiștii ne-au mărturisit că în perioada verii au înregistrat numeroase spargeri din autoturisme în această zonă. Când vine însă vorba de prevenirea faptelor antisociale sau de luarea de măsuri, atitudinea autorităților lasă de dorit, reclamă cei care locuiesc în acest cartier.

"Ne-am simțit ca niște caraghioase!"

Din Asociația de proprietari "Ovidiu" fac parte locatarii din blocul din imediata vecinătate a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie; cei aproximativ 160 de locatari sunt oameni vârstnici, cu venituri mici, iar problemele le prisosesc. Iar pentru că, pe lângă neajunsurile de zi cu zi, trebuie să suporte și scandalurile și mizeria celor care s-au aciuat în curtea interioară a imobilului, au apelat la polițiști. Răspunsul primit i-a descumpănit.

"În cadrul structurii polițienești există și polițistul de proximitate, cel care trebuie să vină, să stea de vorbă cu oamenii, să prevină apariția unor probleme. Știind acest lucru, am mers, în urmă cu câteva luni, doi reprezentanți ai asociației la Poliția municipiului Constanța, pentru a solicita să vină un polițist de proximitate, să discute cu cei din curtea interioară. Sunt doar doi sau trei care locuiesc, în baza unui contract de închiriere, aici, restul sunt romi aciuați și fac mizerie și gălăgie. Nu vreau să fiu înțeleasă greșit: nu ne-au furat niciodată nimic, nu

ne-au înjurat. Dar se iau la bătaie între ei, fac petreceri până târziu în noapte", și-a început istorisirea locatara, care a preferat să-și păstreze anonimatul pentru a nu stârni mânia vecinilor scandalagii.

"În plus, ni s-au părut suspecți (n.r. - romii aciuați). Atât le-au spus să vină să-i legitimeze, să vadă ce hram poartă, să le pună în vedere să nu mai facă gălăgie. Polițistul care ne-a ascultat ne-a răspuns, pe un ton impertinent, să facem o reclamație și la refuzul nostru - căci nu aveam efectiv ce să reclamăm! - ne-a spus că suntem niște lașe. Ne-am simțit ca niște caraghioase pentru că am «îndrăznit» să le cerem sprijinul! Am plecat cu frica în oase, conștiente că mai întâi trebuie să ne dea cineva în cap ca să ne bage și pe noi în seamă Poliția", a adăugat femeia.

Dar, drept dovadă că suspiciunile vecinilor că în locația respectivă se întâmplau lucruri ilegale, la vreo lună și jumătate au descins mascații și o parte dintre indivizi au fost săltați pentru proxenetism.

Unde sunt polițiștii de proximitate?

"Am văzut la alte blocuri, în alte cartiere, că există fotografii cu polițiștii de proximitate, cu numerele lor de telefon. Noi când am fost la cei care se ocupă de cartierul nostru ne-au ascultat în batjocură", a mai spus femeia, subliniind că, în eventualitatea în care superiorii Poliției Constanța sunt interesați de verificarea celor afirmate de ea își pune la dispoziție datele de contact.

Curse ilegale de motoare după miezul nopții

O altă nemulțumire a locatarilor, în special a celor care au apartamentele înspre Bulevardul Marinarilor, îl reprezintă cursele ilegale de mașini și motociclete, desfășurate aproape noapte de noapte.

"De când au scos piatra cubică și au asfaltat porțiunea dintre Poarta 1 și Poarta 2 ne-au disperat. Noapte de noapte, în jurul orelor 2,00 - 3,00 fac curse. Am trimis adrese și către Primărie, și către Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, în care le-am semnalat și am primit răspunsuri de la ambele instituții prin care ne anunțau că s-au luat măsuri. Într-adevăr, am citit că i-au mai amendat, dar de schimbat, nu s-a schimbat nimic. Încă vin noapte de noapte. Iar noi sunăm la Serviciul de urgență 112, unde ne direcționează la Poliție, de unde ni se mulțumește pentru sesizare!", a reclamat doamna Ramona.

"Poate ar trebui să ne monteze niște limitatoare de viteză", a adăugat un alt locatar.

Iar acestea sunt doar o mică parte dintre reclamațiile pe care le au localnicii din Zona Peninsulară, cu privire la siguranța lor. După felul în care au fost tratați de autorități, au sentimentul că nimeni nu mai este interesat să le audă și să-i ajute…

Comentează știrea

prteica
29 octombrie 2012
si aici

si aici unde a mutat toti tiganii este o mizerie de nedescris galagie dar minca-lar mama da pachete. la emisiunile unde apare ca paduchele tot spune ca sunt oameni amariti dar nu stiu cum se face ca majoritatea detin autoturisme,cei care vind tigari in tomis 3 stau tot aici,ii aprovizioneaza un espero alb ct.66gmn,dar cine sa auda si sa vada[eu personal am dat nr. la politia 2],a nu au cadre,bine ca au masina si benzina sa se plimbe

dumitru
29 octombrie 2012
mizerie

pe str.callatis nu calca picior de politist-mzerie-hotii=jafuri-noaptea muzica la maxim-

MIRUNA
29 octombrie 2012
eu nu stiu de ce mai plangeti,nu ati inteles ca pe mazare il doare in cot de oameni?

spun asta pt ca prostii sau ignorantii inca nu realizeaza ca POLITIA LOCALA SI POLITISTII DE PROXIMITAT E SUNT IN SUBORDINEA PRIMARIEI DE CATIVA ANI! Deci ...asa sef asa subordonati!!...

dude
29 octombrie 2012
kkt

nu cred ca avem ce face , trebuie sa il suportam ca primar pana ce supradoza de coca isi va face efectul.Hai curaj dom primar strange tare garoul.

Petre
29 octombrie 2012
zona peninsulara

Curseleilegale cu motoare trebuie oprite de catre politisti. Metoda cu montarea limitatoarelor nu mi se pare corecta. De ce sa-mi stric eu masina pentru niste derbedei? Cine imi plateste mie reparatia masinii? Platesc destule taxe si impozite. Este ca si cum as merge pe o strada stricata cu gropi si movile. Politia (care este platita si din banii mei) este cea care trebuie sa ia masuri.Nici nu vreau sa mai aud de limitatoare de viteza.

d.cismaru
29 octombrie 2012
peninsula

stie politia cate persoane dubioase locuiesc pe str.marc aureliu,calatis,sulmona,etc.fara forme legale?

MIRUNA
29 octombrie 2012
;))

.

Răspuns la: kkt
Adăugat de : dude, 29 octombrie 2012
nu cred ca avem ce face , trebuie sa il suportam ca primar pana ce supradoza de coca isi va face efectul.Hai curaj dom primar strange tare garoul.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Octombrie 2012
Stire din Economie : JOCURI MURDARE LA ARR CONSTANȚA?
Pagina a fost generata in 0.6961 secunde