CUTREMUR puternic în Vrancea! Iată ce orașe l-au resimțit

307
CUTREMUR puternic în Vrancea! Iată ce orașe l-au resimțit - seismograf2-1354437246.jpg
Un seism cu o magnitudine de 4,6 - 4,8 s-a produs, sâmbătă seara, la ora 22.52, în zona Vrancea. Seismul s-a resimțit puternic în București. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 67 km. Seismul a fost resimțit și la Roman, Ploiești, Bacău, precum și în centrul și estul Munteniei, relatează realitatea.net Vineri noapte, un alt cutremur cu magnitudinea 3,4 a avut loc în Vrancea. Seismul s-a produs la o adâcime de 118 kilometri și a fost urmat de o replică de 2,6.

"Zona Vrancea este destul de tensionată și putem oricând să ne așteptăm la un cutremur mare. Nu trebuie să ne gândim că vine anul acesta sau anul viitor, dar nu putem neglija această posibilitate. Trebuie să fim pregătiți pentru un astfel de eveniment", a spus, recent, Mircea Radulian, director științific la Institutul Național de Fizică a Pământului, la la postul de televiziune Kanal D. Seismologul Gheorghe Mărmureanu a avertizat că un cutremur de 5-6 grade pe scara Richter se poate produce "în perioada imediat următoare", iar un cutremur catastrofal va lovi România în preajma anului 2040.

"Părerile diferă și pot diferi categoric. Personal, sunt foarte sceptic în ceea ce privește aceste predicții. Aceste metode folosite de seismologi sunt foarte foarte diferite. Și, atenție, au un grad foarte mare de eroare. Aproape că nu trebuie să crezi în ele. Realitatea e că încă suntem departe de a face predicții cu grad de eroare redus", spune, într-un interviu pentru Libertatea.ro, Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Noiembrie 2012
Stire din Social : Cutremur în Marea Neagră!
Pagina a fost generata in 1.5947 secunde