Cutremur urmat de explozie la Grupul Școlar "Dimitrie Leonida"

594

Articole de la același autor

Ieri, la Grupul Școlar "Dimitrie Leonida" a avut loc un exercițiu al pompierilor militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" Constanța. Potrivit scenariului, ieri, în jurul orei 12,45, în zona Vrancea s-a produs un cutremur de magnitudine mare, care a fost resimțit și la nivelul județului nostru. La câteva minute după producerea mișcării seismice, cadrele didactice de la Grupul Școlar "Dimitrie Leonida", au apelat numărul de urgență 112 și au anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța (ISU Dobrogea) de izbucnirea unui incendiu în incinta unității școlare.
La primirea apelului, dispeceratul inspectoratului alertează Detașamentul Palas, care a trimis, în sprijin, și două echipaje de la Detașamentul Port. Ajuns la locul evenimentului, șeful gărzii de intervenție constată că incendiul s-a produs în laboratorul de chimie al liceului, iar viața a doi elevi a fost pusă în pericol de fumul propagat pe holuri și în clasele învecinate.
Mai mult, în timpul cutremurului scările interioare s-au prăbușit și, prin urmare, mai mulți elevi au rămas blocați la etajele clădirii. Totodată, un elev care a încercat să iasă pe cont propriu din clădire, a fost surprins sub dărâmături.
Aplicația tactică de la Grupul Școlar "Dimitrie Leonida" este prima acțiune din seria manifestărilor menite să marcheze Ziua Protecției Civile în România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0233 secunde