Dan Șova rămâne în arest până în luna februarie. Decizia ÎCCJ e definitivă

95
Dan Șova rămâne în arest până în luna februarie. Decizia ÎCCJ e definitivă - sova-1451315837.jpg

Articole recomandate

Senatorul PSD, Dan Șova, va rămâne în arest preventiv până în luna februarie, cel puțin. Asta au decis magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Hotărârea instanței este una definitivă. Senatorul social-democrat este acuzat de trafic de influență în dosarul CET Govora, potrivit Realitatea TV.



Motivele invocate de către Dan Șova în fața instanței se pare că nu au fost convingătoare. Magistrații Curții Supreme am menținut decizia luată înainte de Crăciun, atunci când au dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă până la 1 februarie. Decizia de astăzi nu mai poate fi contestată.

Parlamentarul este în arest preventiv de la începutul lunii, în dosarul CET Govora, în care este acuzat că ar fi cerut și primit 100.000 de euro ca să-și folosească influența pentru a intermedia semnarea unui contract.

"În perioada octombrie 2011 - iulie 2014, inculpatul Șova Dan-Coman a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună", se preciza într-un comunicat al DNA.

Dan Șova a spus la demararea cercetărilor că este nevinovat și că DNA nu are suficiente probe care să dovedească faptul că ar fi pus presiune pe fostul director general al CET Govora, astfel încât acesta să semneze, în două rânduri, un contract de asistență juridică de tip abonament cu o anumită casă de avocatură.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2919 secunde