Darius Vâlcov s-a predat în Italia. Fostul ministru al Finanțelor a fost condamnat la 6 ani de închisoare

282
Darius Vâlcov s-a predat în Italia. Fostul ministru al Finanțelor a fost condamnat la 6 ani de închisoare - odvmzde2mwezm2zjowfkyjg5mdzhmwi0-1684951236.jpg
Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor, s-a predat marți în Italia, la o secție de poliție din regiunea Napoli, potrivit presei din Peninsulă.


Vâlcov era dat în urmărire generală, după o condamnare definitivă la 6 ani de închisoare, pentru trafic de influenţă și spălare de bani.


Darius Vâlcov este în custodia autorităților judiciare italiene, au confirmat și surse din Poliția Română, chiar dacă deocamdată Ministerul Justiției de la Roma nu a informat oficial Guvernul român. Vâlcov a așteptat trei săptămâni de la condamnare să se predea la o secție de poliție de la Portici, un mic orășel de lângă Napoli, informează ProTv.
Cel mai probabil, Darius Vâlcov a ajuns de marți noapte într-un penitenciar, iar justiția italiană trebuie să decidă acum dacă pune sau nu în aplicare mandatul internațional emis pe numele lui Vâlcov și dacă va fi plasat în arest, cel mai probabil arest la domiciliu, pentru că este deja arhicunoscută atitudinea judecătorilor din Peninsulă față de condamnații din România.


Șansele lui Darius Vâlcov să se întoarcă în România par a fi inexistente, pentru că au fost atâtea și atâtea cazuri de persoane condamnate definitiv pentru corupție în România, în care justiția italiană nu a considerat că este cazul să le extrădeze.


În urma acestor infracțiuni, fostul demnitar ar fi încasat necuvenit peste 1,5 milioane de euro.


Darius Vâlcov s-ar fi predat în Portici - un oraș din regiunea Campania, provincia Napoli, potrivit presei italiane. Fostul demnitar ar fi contactat poliția, după care s-ar fi prezentat la secție.


Darius Vâlcov a fost dat în urmărire internațională în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Era de negăsit după condamnarea la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul tablourilor.


Fostul primar al Slatinei a fost gasit vinovat acum pentru trafic de influenta si spalare de bani, infracțuni în urma cărora ar fi încasat necuvenit peste un milion si jumatate de euro. Ca să acopere acest prejudiciu instanța a pus sechestru pe bani şi bunuri de peste 7,2 milioane de lei, printre care 3 lingouri de aur şi 172 de tablouri.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5503 secunde