Daune de 12.000 lei pentru un polițist condamnat în dosarul Minore pentru VIP-uri. A reclamat că a făcut RÂIE în arest

169
Daune de 12.000 lei pentru un polițist condamnat în dosarul Minore pentru VIP-uri. A reclamat că a făcut RÂIE în arest - politaicuspate0571840035081500-1565345451.jpg
Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, precum și Inspectoratul General al Poliției Române trebuie să îi achite fostului polițist Ovidiu Gîțan, condamnat în dosarul "Minore pentru VIP-uri", daune morale în valoare de 12.000 de lei, conform unei decizii a Judecătoriei Timișoara, citate de pressalert.ro. Fostul polițist a reclamat condițiile improprii în care a fost ținut în arestul Poliției Timiș și susține că a făcut râie. Decizia nu este definitivă, scrie romaniatv.net


DIICOT Timișoara a destructurat în 2015 o grupare specializată în traficul de minore, condusă de interlopul Paul Mânzu. În dosar au fost implicate mai multe persoane publice din Timișoara, printre care Ovidiu Torj, fostul soț al Brigittei Năstase, judecătorul Aurelian Tomuș și DJ Manzotti. Potrivit anchetatorilor citați de pressalert.ro, politistul Ovidiu Gîțan se număra printre cei care se ocupau de racolarea minorelor, care mai apoi erau exploatate sexual de către membrii grupării.

Anul trecut, polițistul Ovidiu Gîțan a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, după ce și-a recunoscut faptele, fiind dat afară din cadrul Poliției Timiș. Între timp, fostul polițist a dat în judecată IPJ Timiș și IGPR, solicitând daune morale în valoare de 15.000 de lei.

"Camera de deținere avea un geam de dimensiuni mici și greu pătrundea lumina naturală. Camerele aveau o suprafață în jur de 12 mp, având practic la dispoziție un spațiu personal restrâns, existând perioade de timp când stăteau și câte trei persoane într-o cameră. Condițiile de igienă erau necorespunzătoare, iar instalațiile sanitar-igienice improprii uzului, alterate. Dușul era insalubru și era situat în același spațiu cu WC-ul – în cameră, WC-era unul turcesc și deasupra lui era un capac de duș. WC-ul era acoperit cu sticlă de plastic pentru a preveni infiltrarea șobolanilor, respectiv cu un pet de 2 litri plin cu apă. În cameră era igrasie și WC-ul emana un miros pestilențial, urât, care se resimțea în toată camera. Condițiile de igienă erau necorespunzătoare, saltelele erau vechi, îmbibate de praf, ploșnițe, mirosind a urină, lenjeriile de pat erau murdare", a reclamat Ovidiu Gîțan. Totodată, fostul polițist a susținut că din cauza condițiilor de igienă necorespunzătoare, "a făcut o criză alergică și a fost diagnosticat cu scabie (n.r. râie)". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4625 secunde