Atenție, șoferi!

De când sunt obligatorii anvelopele de iarnă și ce amenzi riscați în lipsa lor

848
De când sunt obligatorii anvelopele de iarnă și ce amenzi riscați în lipsa lor - anvelopedeiarna-1416752336.jpg

Articole de la același autor

Deoarece în multe regiuni ale țării a început să ningă, polițiștii rutieri trag semnale de alarmă pentru șoferii care nu și-au schimbat cauciucurile.

Să fii prins fără echiparea corespunzătoare de iarnă se pedepsește mult mai drastic decât cu o simplă amendă. Așadar, în cazul în care nu v-ați pus anvelopele de iarnă și sunteți prinși de polițiști, riscați o amendă de la nouă la 20 de puncte, adică de la 8.100 la 1.800 lei, dar și reținerea certificatului de înmatriculare. După ce v-a fost reținut certificatul, trebuie să mergeți la Serviciul Poliției Rutiere, de unde vă procurați o dovadă, cu care puteți circula 15 zile, timp în care trebuie să vă rezolvați problema privind echiparea corespunzătoare de iarnă.

Dacă în aceste 15 zile v-ați echipat mașina cu anvelope de iarnă, trebuie să mergeți la RAR, de unde veți lua o confirmare a faptului că pe mașina dumneavoastră există anvelopele corespunzătoare. Apoi trebuie să mergeți înapoi la Poliția Rutieră, pentru a ridica certificatul de înmatriculare.

Însă, dacă trec cele 15 zile, cât timp aveți dovada, și nu vă montați cauciucurile de iarnă, dovada va expira și, astfel, nu veți mai putea conduce mașina respectivă. Dacă alegeți, totuși, să încălcați regulile și să ieșiți cu mașina pe drumul public și sunteți prins, polițiștii rutieri vă vor reține și plăcuțele de înmatriculare.

În plus, asiguratorii nu vor acorda despăgubiri în cazul accidentelor provocate de mașini neechipate corespunzător pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. 

Pe internet găsiți cum sunt drumurile

Înainte de a pleca la drum, orice șofer poate deschide pagina de internet a CNADNR, unde funcționează un punct de informare privind starea drumurilor. Așadar, în orice punct al țării ați pleca, pe site găsiți informațiile de care aveți nevoie pentru a evita să rămâneți înzăpeziți.

De asemenea, dacă plecați la un drum lung cu mașina, asigurați-o cu lanțuri pentru roți, lopată, răzuitoare, cablu de remorcare și benzină de rezervă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 23 Noiembrie 2014
Stire din Eveniment : Constănțence rănite în accidente rutiere
Pagina a fost generata in 1.1944 secunde