De ce a fost declarat Ducu Bertzi colaborator al Securității

610
De ce a fost declarat Ducu Bertzi colaborator al Securității - 1-1335967655.jpg
Cântărețul Ducu Bertzi a fost colaborator al Securității, pentru că nu s-a opus solicitării ofițerilor de la acea vreme de a-și pune garsoniera în care locuia la dispoziția acestora și nu există dovada unor presiuni, motivează Curtea de Apel București (CAB) decizia luată în acest sens.


CAB a dat publicității, miercuri, motivarea deciziei prin care a admis acțiunea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) și a stabilit că Bertzi a colaborat cu fosta Securitate.

Astfel, arată CAB, Bertzi a fost recrutat în 28 aprilie 1988 de Securitatea Municipiului București, în calitate de gazdă a unei case de întâlniri având numele conspirativ "Victoria".

"În dosar se află Angajamentul întocmit și semnat olograf de către pârât la data de 28 aprilie 1988, în care se menționează că se angajează să sprijine organele de securitate, prin punerea la dispoziție a garsonierei în care domiciliază, colaborare pe care o va desfășura în mod conspirat și în secret", mai arată judecătorul Curții, în motivare.

Instanța mai arată că dosarul conține un Raport cu propuneri de recrutare în calitate de gazdă a lui Alexandru Bertzi, din 27 aprilie 1988, întocmit și semnat olograf de căpitanul T.C. de la Securitatea Municipiului București, în care se consemnează că, "în vederea desfășurării în bune condiții a muncii cu rețeaua informativă, cât și pentru conspirarea întâlnirilor cu acesta, se impune necesitatea recrutării unei gazde de întâlniri".

Citește mai departe…



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Septembrie 2011
Stire din Actual : David Petraeus a devenit noul șef al CIA
Pagina a fost generata in 0.2931 secunde