De la începutul anului, polițiștii de frontieră au prins peste 150 de traficanți de persoane

303
Peste 150 de traficanți au fost prinși, iar 230 de persoane exploatate în străinătate prin muncă sau sexual au fost descoperite în primele șapte luni ale anului 2008, se arată într-o statistică a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră remisă ieri redacției.
Potrivit comunicatului, au fost depistați, în total, 159 traficanți și 234 victime. Astfel, polițiștii de frontieră au anihilat, de la începutul acestui an, 26 de filiere organizate de trafic de persoane, față de 17 grupuri destructurate în perioada similară a anului trecut. 
Cele mai multe persoane traficate provin atât din România, cât și din Republica Moldova și Ucraina (intrate legal în țara noastră și ulterior preluate de traficanți), vârsta acestora fiind cuprinsă între 18 și 35 de ani (sau chiar minore).
În general, victimele erau persoane sărace, care se lăsau ademenite de promisiunea obținerii unor locuri de muncă bine plătite în străinătate sau chiar de o relație serioasă, de căsătorie, cu traficantul. Odată ajunse la destinație, însă, erau sechestrate, amenințate cu bătaia, li se luau documentele de identitate și erau obligate să comită infracțiuni în folosul traficanților, să muncească sau să practice prostituția pentru aceștia, potrivit comunicatului.
Ca principale țări de destinație pentru traficul de persoane se regăsesc Spania și Italia, principala modalitate de trafic fiind exploatarea prin muncă, dar și cazuri de exploatare sexuală.  Alte astfel de cazuri au fost înregistrate și în Grecia, Irlanda, Germania etc, se mai arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6668 secunde