DECIZIE DE ULTIM MOMENT! Klaus Iohannis a convocat CSAT

333
DECIZIE DE ULTIM MOMENT! Klaus Iohannis a convocat CSAT - iohanniscsat-1545467824.jpg

Articole recomandate

Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării pe 28 decembrie, începând cu ora 12.00, pentru a analiza solicitările ministrului Apărării referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei Române, anunță președinția.

Citește întreaga știre: Klaus Iohannis a convocat CSAT pe 28 decembrie. Motivul: prelungirea mandatului șefului Statului Major, Nicolae Ciucă.


Este vorba de o ședință extraordinară a CSAT, în condițiile în care Consiliul s-a mai reunit, luna aceasta, de două ori. Prima dată în ședință ordinară, pe 11 decembrie, dar atunci ședința a fost suspendată, în urma unor divergențe de opinie. A doua ședință a CSAT a avut loc pe 19 decembrie, când s-a ajuns la un consens în privința bugetelor instituțiilor din sistemul de apărare.

Anunțul reuniunii CSAT vine după ce ministrul Apărării, Gabriel Leș, a anunțat, miercuri, că nu va prelungi mandatul actualului șef al Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, mandat care se încheie pe 31 decembrie 2018. "Nu voi prelungi acest mandat al șefului Statului Major al Apărării. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat eu în arhive, a fost o singură situație în care s-a prelungi mandatul unui fost șef al Statului Major al Apărării și am dorit să mențin aceeași cutumă. Nu vreau să ajung să vă spun care este părerea mea despre generalul Ciucă pentru că am lucrat cu dânsul aproape doi ani, știu capacitățile domniei sale, știu ce a făcut pentru Armata României și ce poate face", a declarat Gabriel Leș, citat de digi24.ro






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4462 secunde