DECIZIE DRASTICĂ A GUVERNULUI, după valul de accidente LIVE pe Facebook

1709
DECIZIE DRASTICĂ A GUVERNULUI, după valul de accidente LIVE pe Facebook - 652x450186467accidentungaria-1565600499.jpg

Articole recomandate

Guvernul discută în ședința de luni, 12 august, un proiect de OUG prin care va interzice șoferilor să țină în mână telefoane și dispozitive mobile de orice fel. Permisul îți va fi suspendat timp de 30 de zile în cazul în care ești prins cu orice dispozitiv mobil de înregistrare în mână.


Decizie drastică a Executivului după valul de accidente grave provocate de tramsiterea unor imagini LIVE pe Facebook în timpul șofatului.

Guvernul urmează să adopte în ședința de luni un proiect de ordonanță de modificare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prin care se introduc noi sancțiuni în cazul folosirii inadecvate de către conducătorii de vehicule a telefoanelor mobile sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, atunci când se află în timpul mersului.

Astfel, potrivit notei de fundamentare, prin actul normativ se propune: "interzicerea, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video".

Potrivit Agerpres, se reglementează sancțiunea "cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni (aceeași ca la conducătorii de autovehicule) și pentru conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, pentru săvârșirea contravenției 'ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, a telefonului mobil, precum și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video".


Totodată, se introduce "noua sancțiune de 6-8 puncte amendă (clasa a III-a) și 4 puncte de penalizare, pentru săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a contravenției indicate".

Proiectul de act normativ propune și "un mecanism mai aspru de sancționare, raportat la pericolul social al faptei, în situația în care utilizarea telefonului mobil, precum și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiții decât cele permise, se realizează concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor, în acest caz aplicându-se sancțiunea contravențională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule".

Executivul ar putea aproba în ședința de luni și prima rectificare bugetară din acest an, actele normative aferente rectificării fiind dezbătute în primă lectură în reuniunea de joi a Guvernului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9315 secunde