Decizie fără precedent a Universității din București. 45 de studenți de la Facultatea de Drept au fost exmatriculați

274
Decizie fără precedent a Universității din București. 45 de studenți de la Facultatea de Drept au fost exmatriculați - student-1614689713.jpg
Punct final în scandalul fraudei din sesiunea de examene a Facultății de Drept din București. Cei 45 de studenți acuzați că au copiat au fost exmatriculați, a anunțat rectorul Universității din București într-o declarație transmisă marți la ora 14:00.


“În calitate de rector al Universității din București, validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate” de Consiliul Facultății de Drept, a anunțat Marian Preda, potrivit edupedu.ro.


“Pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură sancțiune, și anume exmatricularea”, a mai precizat rectorul Universității din București.


În argumentarea deciziei sale, rectorul Marian Preda a afirmat că a cercetat temeinic dovzile cu privirea fraudării examenelor de către cei 45 de studenți. "Dovezile arată că studenții în cauză au încălcat în mod evident și repetat regulamentele universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut că au fraudat examenele", a mai spus acesta. 


Amintim că vineri, 26 februarie 2021, ca urmare a sesizărilor formulate de o serie de studenți, sesizări însoțite de dovezi certe, pertinente și concludente cu privire la fraudarea unor examene în sesiunea derulată în luna februarie a.c., Consiliul Facultății de Drept și Decanul Facultății de Drept a Universității din București a înaintat Rectorului UB propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I.


Studenții pentru care s-a propus exmatricularea au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfășurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari. Scopul conlucrării a fost identificarea răspunsurilor și rezolvarea împreună a subiectelor de la unele dintre examenele scrise susținute online în luna februarie 2021.


Scandalul studenţilor propuşi spre exmatriculare la Facultatea de Drept din Bucureşti a fost precedat de scandalul sutelor de studenţi din anul I care susţin că le-au fost anulate, pe nedrept, examenele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4579 secunde