Declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator au fost modificate

408
Declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator au fost modificate - declaratiesursaigpr-1585250154.jpg

Articole recomandate

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică anunță publicarea unui noi modele de adeverință de la angajator și de declarație pe proprie răspundere, care au intrat în vigoare în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare 3/2020.

Noul model al declarației pe proprie răspundere cuprinde, la motivele deplasării, și realizarea de activități agricole, donarea de sânge la centrele de transfuzie sanguină, scopurile umanitare sau de voluntariat, comercializarea de produse agroalimentare, în cazul producătorilor agricoli și asigurarea de bunuri necesare desfășurării activității profesionale. Spre deosebire de modelul anterior, nu există rubrica "deplasare pentru rezolvarea următoarei situații urgente".



Documentele pot fi completate la computer, în câmpurile predefinite, în format PDF, iar ulterior tipărite și semnate olograf. De asemenea, documentele pot fi tipărite și completate "de mână". "Declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție", au precizat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.
Autoritățile arată că declarația pe propria răspundere sau adeverința eliberată de angajator poate fi prezentată, în momentul controlului, și de pe telefon sau alt dispozitiv electronic. Dar trebuie să fie fotografiat documentul pe care să figureze, neapărat, semnătura olografă a titularului sau autentificarea angajatorului, în cazul adeverinței. Personalul abilitat cu verificarea documentelor vor fotografia documentele prezentate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2874 secunde