Declarații halucinante făcute de Matteo Politi la audieri: "Am operat în Irak și Afganistan"

340
Declarații halucinante făcute de Matteo Politi la audieri:

Articole recomandate

Matteo Politi, italianul acuzat că a practicat medicina în România fără drept, le-a spus procurorilor că și-a urmat destinul și a pledat nevinovat. În plus, Matteo Politi, care a lucrat ca valet într-o parcare, susține că a operat în Irak și Afganistan. Audierile continuă în acest caz. La parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 1 vor ajunge să dea declarații și angajați DSP București, care i-au eliberat italianului codul de parafă de medic.

Italianul Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private fără avea studii de specialitate și drept de liberă practică în România, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. El se află acum în spatele gratiilor, fiind acuzat de înșelăciune și de exercitarea fără drept a unei profesii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au început urmărirea penală a lui Matteo Politi pentru două infracțiuni de înșelăciune. Procurorii îl acuză pe Matteo Politi că a exercitat fără drept profesia de medic în România și că a încasat bani pe nedrept de la pacienți.

"Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un cetățean italian pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă simplu, unei infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și a unei infracțiuni de exercitare fără drept a unei profesii sau acivități. În curprinsul ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale s-a reținut că perioada iulie - decembrie 2018 cetățeanul italian a exercitat activități specifice de medic plastician în cadrul a două policlinici din Municipiul București fără a avea drept de practică pe teritoriul țării și fără a avea documente care să ateste specializarea sa. Totodată, în aceeași perioadă, cetățeanul italian a indus în eroare mai multe persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic chirurg plastician, folosind un nume fals și efectuând acte medicale asupra acestora, obținând un folos matrimonial injust care a constat în contravaloarea achitată pentru actele medicale", a declarat procurorul Cătălin Radu Bogdan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Matteo Politi, italianul acuzat că a practicat medicina în mai multe clinici private din România cu acte false, a fost prins când încerca să fugă din țară, cu trenul, prin Vama Curtici, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0273 secunde