Decretul pentru prelungirea mandatului șefului Armatei a fost publicat în Monitorul Oficial

175
Decretul pentru prelungirea mandatului șefului Armatei a fost publicat în Monitorul Oficial - generalulnicolaeciuca10728800-1546085038.jpg
Decretul președintelui Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului șefului Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, a fost publicat, sâmbătă, în Monitorul Oficial. Decretul nu este contrasemnat de către premierul Viorica Dăncilă.

Potrivit decretului, se prelungește cu un an mandatul șefului Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciucă.

În decret se menționează că prelungirea mandatului s-a făcut "luând act de lipsa unei propuneri de numire, potrivit legii, în funcția de șef al Statului Major al Apărării, reținând necesitatea asigurării continuității conducerii Armatei, în condițiile în care mediul regional și internațional de securitate se află în continuă schimbare, având în vedere rezultatul dezbaterilor din cadrul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării din 28 decembrie 2018".

Președintele Klaus Iohannis a atras atenția că publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituție, în Monitorul Oficial "nu poate fi blocată sau cenzurată de instituțiile cu atribuții în această procedură". "Președintele României atenționează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 referitor la prelungirea mandatului șefului Statului Major al Apărării și, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate", a tranmis Administrația Prezidențială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3523 secunde