Demisie la vârful Direcției Naționale Anticorupție

214
Demisie la vârful Direcției Naționale Anticorupție - dna-1552994592.jpg

Articole recomandate

Marius Iacob a demisionat din funcția de procurorul-șef adjunct al DNA. Decizia vine după ce, luni, ÎCCJ a dat dreptate Inspecției Judiciare care l-a sancționat disciplinară cu "avertisment". Potrivit legii, sancțiunea disciplinară primită de Marius Iacob după o decizie a Curții Supreme atrage demiterea din funcție, însă Marius Iacob nu a mai așteptat ca ministrul Justiției să propună revocarea sa. 


Marius Iacob rămâne procuror în Direcția Naționala Anticorupție, dar nu va mai ocupa o functie de conducere. Demisia vine după ce Marius Iacob a pierdut definitiv, la ÎCCJ, procesul cu Inspecția Judiciară. Adjunctul de la DNA a fost acuzat de IJ că a delegat un procuror șef serviciu, respectiv pe Carmen Simona Ricu, să reprezinte DNA într-un proces care avea ca obiect suspendarea ordinului prin care procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost suspendată din DNA.

"Detalii soluție: Minuta deciziei civile nr. 69.

Cu majoritate: Admite recursul declarat de Inspecția Judiciară împotriva Hotărârii nr.9P din 11 septembrie 2018, pronunțată de Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.8/P/2018. Casează în parte hotărârea atacată și, în rejudecare, admite în parte acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară.

În temeiul art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică pârâtului Iacob Marius Constantin – procuror-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție sancțiunea constând în "avertisment" pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeași lege.

În temeiul art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică pârâtei Ricu Carmen Simona - procuror șef serviciu în cadrul Direcției Naționale Anticorupție sancțiunea disciplinară constând în "avertisment" pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeași lege. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii atacate. Definitivă."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.404 secunde