Demontau piese de la mașinile constănțenilor pentru a le vinde la mâna a doua

410
Un tânăr acuzat că demonta piese de la autoturismele constănțenilor pentru a le vinde apoi, la mâna adoua, a ajuns după gratii, pe când complicele său a fost lăsat în libertate. Decizia a fost dată de magistrații de la Judecătorie, dar a fost atacată imediat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care au solicitat ca și complicele să fie arestat.
Este vorba de Adil Rașid și Ervin Murat, primul fiind cel arestat, mai ales că "portofoliul" într-ale infracțiunilor îl recomanda, în sensul că el era cercetat și în alte dosare până la momentul arestării pentru un nou șir de fapte și fusese dispusă pe numele său măsura preventivă de obligare de a nu părăsi localitatea. Ervin Murat ar fi scăpat de arestare pentru că, spun magistrații de la Judecătorie în motivare, are cazierul curat, are doi copii minori și a recunoscut comiterea faptelor. De asemenea, el a mai spus magistraților că "a acceptat să participe la fapte pentru că nu avea bani". Sinceritatea acestuia ar fi înduioșat inimile celor de la Judecătoria Constanța…
Numai că procurorii nu s-au lăsat așa ușor și au atacat decizia cu recurs, care s-a judecat, ieri, la Tribunalul Constanța. Procurorii au solicitat, așadar, arestarea lui Ervin Murat, susținând că modul de a acționa al celor doi, prin faptul că au demontat, noaptea, piesele de la mai multe mașini din Constanța, producând pagube imense prin distrugerea mașinilor, vânzând apoi piesele la prețuri de nimic, reprezintă fapte destul de grave și care ar trebui sancționate cu arestarea preventivă a ambilor inculpați.
Pentru că și Adil Rașid, profitând de faptul că prietenul său este liber, a cerut să fie pus în libertate, argumentând egalitatea de tratament, procurorii au insistat ca acesta să fie păstrat în spatele gratiilor, mai ales că este cercetat și în alte dosare, iar măsura preventivă luată împotriva sa, de obligare de a nu părăsi localitatea, se pare că nu a fost prea eficientă, spun procurorii, dacă individul și-a permis să comită alte fapte știindu-se deja cercetat și urmărit penal.
Magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus respingerea ambelor recursuri declarate, astfel că Adil Rașid rămâne după gratii, pe când prietenul său se va bucura în continuare de libertate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.777 secunde