Concurs Denunțătoarea a fost audiată în procesul adjunctului biroului Vamal Port Constanța Mihai Mihăiță

294

Articole de la același autor

Tribunalul Constanța a audiat mai mulți martori în procesul adjunctului biroului Vamal Port Constanța, Mihai Mihăiță și al administratorului unei societăți comerciale din Constanța, Lucian Roberto Bojin. Dosarul se rejudecă după ce magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au casat sentința de achitare.
Funcționarul vamal Mihai Mihăiță este acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă calificată, iar Lucian Roberto Bojin de complicitate la luare de mită în formă calificată. Potrivit actului de inculpare, pe 20 și 21 aprilie 2004, Mihai Mihăiță a pretins prin intermediul lui Bojin suma de 1.500 USD pentru îndeplinirea formalităților vamale pentru un import de citrice în Portul Constanța, în beneficiul unei societăți comerciale importatoare. La momentul respectiv, anchetatorii au susținut că au reușit prinderea în flagrant a lui Bojin în momentul primirii banilor.
Șase persoane, printre care și denunțătoarea Julieta Diana Dinu, au fost chemate la Tribunalul Constanța pentru a fi audiate. Fiecare dintre ele au relatat aspecte din luna aprilie a anului 2004, respectiv din ziua flagrantului. Niciunul dintre martori nu a mai putut povesti cu lux de amănunte ceea ce s-a întâmplat, dat fiind intervalul mare de timp scurs de la producerea evenimentului. Denunțătoarea Julieta Diana Dinu a susținut că a dat 1.500 USD pentru a-i fi rezolvată problema. Ea a susținut că nu exista o justificare legală pentru această sumă de bani.
Emoții mari la depunerea mărturiei a avut martorul Florin Zăchițeanu, comisionar vamal, care, inițial, a susținut că nu poate preciza dacă-și menține declarațiile date la urmărirea penală și în primul ciclu procesual. La fel ca și în 2005, bărbatul a declarat că nu se simte bine și, fără să ofere vreun amănunt instanței, a părăsit sala după câteva minute. Un nou termen de judecată a fost stabilit pentru 6 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8284 secunde