Deputatul Mircea Roșca a scăpat de acuzațiile dintr-un dosar penal

218
Deputatul Mircea Roșca a scăpat de acuzațiile dintr-un dosar penal - deputatul-1676811510.jpg

Articole recomandate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, vineri, încetarea procesului penal împotriva deputatului PNL de Prahova Mircea Roşca, acuzat de trafic de influenţă, după ce faptele pentru care acesta era acuzat s-au prescris.

"În baza art.396 alin. (6) Cod procedură penală raportat la art.16 alin.(1) lit.f) Cod procedură penală, încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Roşca Mircea pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă (faptă comisă în anul 2011), ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale", se arată în decizia instanţei.

Mircea Roşca a fost achitat pentru o altă infracţiune de trafic de influenţă în formă continuată (4 acte materiale corespunzătoare numărului de instituţii la nivelul cărora s-ar fi realizat influenţa) şi pentru instigare la săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Deputatul liberal a beneficiat de o decizie a Curţii Constituţionale din mai 2022 privind prescrierea faptelor.

Potrivit DNA, în anul 2011, în calitate de vicepreşedinte al PNL Prahova, Mircea Roşca a pretins de la un denunţător (administrator de firmă) suma de 20.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra preşedintelui din acea perioadă al PNL Azuga, Gabriel Popescu, şi, prin acesta, asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga şi a factorilor decizionali din cadrul Primăriei Azuga, în vederea înlesnirii dobândirii unor terenuri pe raza localităţii respective de către firma acestuia, sumă din care a primit efectiv - prin intermediul lui Popescu - 5.000 de euro, iar 11.000 de euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii sale politice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7354 secunde