Deschiderea anului de instrucție 2014

151

Articole de la același autor

Anul de instrucție 2014 a fost deschis oficial miercuri în toate unitățile militare ale Ministerului Apărării Naționale. În cadrul activității organizate la nivelul Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful SMG, a precizat că principala caracteristică a acestui an de instrucție este adaptabilitatea.

"Programele de instrucție trebuie adaptate procesului de transformare, în funcție de locul unității militare în Planul-cadru de restructurare, în funcție de misiune și re-surse dar, mai ales, se impune a fi adaptate, cu toate învățămintele trase până acum, la actualul statut al militarilor, cel de profesioniști, diferit de cel al militarilor în termen", a spus șeful SMG. Totodată, generalul-locotenent Dănilă a pus accent pe calitatea instrucției, care trebuie să completeze educația prin formarea deprinderilor necesare luptătorului modern.

"Evaluarea structurilor se face deja conform standardelor NATO. Trebuie să păstrăm exigența utiliza-tă pentru evaluarea forțelor destinate teatrului de operații Afganistan", a concluzionat șeful SMG. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Infanteria Marină, la ceas aniversar
Pagina a fost generata in 0.6716 secunde