DESCINDERI cu mascați / Cum își cumpără interlopii dosarele din instanță

4158
3

O grefieră a Judecătoriei Mangalia este acuzată că a luat mită pentru a permite scoaterea din instituție a dosarului penal
în care sunt anchetați membrii familiei Raim din localitate.

Un nou episod din lupta dusă de oamenii legii pentru reducerea infracționalității din Mangalia s-a desfășurat ieri. Încă de la primele orele ale dimineții, ofițerii Serviciului de Investigații Criminale din Poliția Constanța, însoțiți de mascați și sub coordonarea unui procuror din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, au descins la locuința Andreei Mehedințeanu, de 29 de ani, iubita lui Iuzeir Raim (unul dintre membri "marcanți" ai grupării infracționale din localitate) și la cea a unei angajate a Judecătoriei Mangalia. Este vorba despre Semra Omer, de 64 de ani, grefier arhivar la instituția menționată.
Potrivit anchetatorilor, luni, 5 martie, grefiera i-ar fi ajutat pe membrii familiei Raim, permițând Andreei Mehedințeanu să ia din arhivă dosarul penal în care aceștia sunt cercetați pentru mai multe infracțiuni. Tânăra a scos dosarul din instituție, dar a fost prinsă de jandarmi, după aproximativ trei ore, în momentul în care returna actele. Pentru sprijinul acordat, grefiera ar fi primit, susțin anchetatorii, o cafea și o ciocolată.

Reținută pentru 24 de ore
Pentru faptele comise, cele două femei sunt în prezent cercetate penal. După perchezițiile domiciliare efectuate, ele au fost audiate la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. La final, anchetatorii au stabilit: Andreea Mehedințeanu a fost reținută pentru 24 de ore, fiind cercetată pentru dare de mită și sustragere de înscrisuri oficiale. În schimb, grefiera Semra Omer va fi cercetată în libertate pentru luare de mită.
Trebuie menționat că grefiera a recunoscut primirea bunurilor necuvenite, în vreme ce iubita suspectului Iuzeir Raim a negat toate acuzațiile ce i-au fost aduse.

Grefiera și-a dat demisia
Reprezentanții Judecătoriei Mangalia au arătat că, până în prezent, grefiera arhivar nu a mai avut nicio abatere. "Nu a mai avut probleme până în prezent. Pe lângă cerce-tarea penală, s-a decis cercetarea ei disciplinară de către o comisie de la nivelul Curții de Apel Constanța. Femeia și-a înaintat însă demisia din funcție", a declarat, pentru "Cuget Liber", judecătorul Cristian Anton David, purtătorul de cuvânt al insti-tuției.
Anchetatorii urmează să stabilească, în cursul cercetărilor, motivele pentru care membrii familiei Raim au scos dosarul penal din arhiva Judecătoriei Mangalia, având în vedere că, potrivit legii, puteau să-l consulte în cadrul instituției. Ba chiar puteau să realizeze fotocopii xerox, contracost, în unitate existând două aparate funcționale. Oamenii legii urmează să analizeze dosarul, pentru a stabili dacă scopul sustragerii lui a vizat înlocuirea unor acte.
De altfel, la locuința grefierei, au fost găsite acte din mai multe dosare, ce urmează să fie analizate.

Ce cuprinde dosarul sustras din Judecătorie
Reamintim că, la începutul acestui an, procurorii constănțeni au dispus trimiterea în judecată a 14 persoane, cunoscute ca făcând parte din clanul Raim din Mangalia. Acuzele ce li se aduc vizează loviri sau alte violențe, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniștii publice, deținere de armă supusă autorizării fără drept, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, mărturie mincinoa-să, favorizarea infractorului. Deși inițial arestați, suspecții din dosarul respectiv sunt în prezent cercetați în libertate.
De asemenea, trebuie subliniat că, în repetate rânduri, comisarul șef Nicolae Pescaru, șeful Poliției Mangalia, a susținut că acțiunile polițiștilor de combatere a fenomenului infracțional din zonă nu se bucură de susținerea Judecătoriei Mangalia, căci în dosarele ce îi vizau pe membrii familiei Raim, ajunse în instanță, se dispunea cercetarea infractorilor în stare de libertate.



Comentează știrea

cetatean
9 martie 2012
interlopii isi cumpara dosarele in timp ce politicienii cumpara instantele cu totul

Prosteala pe fata pt platitorii de taxe

Piripero
16 martie 2012
Dosar sustras

L-au sustras pentru inlocuirea actelor la dosar , nu este clar ? Pentru grefiera sanctiune disciplinara ? Vai de capul vostru ! Este complicitate si favorizarea infractorului ! Este caz penal ! Si cate estfel de masluiri de dosare or mai fi fost ?

cetatean1
6 februarie 2013
hai sa fim seriosi

presa sa spuna ce vrea.eu nu tin partea nimanui,lucrez la judecatorie,in aceea zi xeroxul nu mergea si in al 2 rand ea a luat copii de la dosar,in nici-un caz dosarul in original,ai voie sa scoti dosarul numai daca faci o cerere.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Cum a terorizat clanul Raim orașul Mangalia
Pagina a fost generata in 0.57 secunde