DESCINDERI CU MASCAȚI / Fermă de cannabis la Nicolae Bălcescu

478
DESCINDERI CU MASCAȚI / Fermă de cannabis la Nicolae Bălcescu - diicot-1362742612.jpg
Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Crimei Organizate Constanța și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracțională specializată în cultivarea, recoltarea, prepararea și traficarea de cannabis,  formată din șapte membri. Pe 6 martie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au prins în flagrant, în municipiul Constanța, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani, care dețineau aproximativ 50 grame de canabis, în vederea vânzării cu prețul de 50 lei/gram. Cei 5 sunt suspectați că erau dealeri de droguri în Constanța. 


În următoarea zi, polițiștii au descins și la ferma de unde se aprovizionau dealerii. A fost efectuată o percheziție la o fermă situată în localitatea Dorobanțu, comuna Nicolae Bălcescu, județul Constanța, aparținând unui bărbat de 62 de ani, administrată de fiul său, în vârstă de 41 de ani. Într-una dintre anexe a fost descoperită o cultură cu plante de cannabis, formată din 498 de ghivece.
Plantele de cannabis erau cultivate în ghivece și aveau o înălțime medie de un metru, aspectul exterior arătând că erau ajunse la maturitate, prezentând inflorescențe. Încăperea în care a fost descoperită cultura era prevăzută cu sisteme de ventilație, echipamente de iluminare de control al PH-ului apei și de umidificare. 


Din cercetări a reieșit că persoana de 41 de ani, care administra ferma, a achiziționat echipamente specifice creșterii canabisului și a finanțat cultura, ajutat un alt bărbat, de 48 de ani. În urma recoltării plantelor, s-au obținut 71 kilograme de masă vegetală verde de cannabis. Valoarea pe piață a drogurilor confiscate se ridică la 3.550.000 de lei. Doi dintre bărbați, respectiv administratorul fermei și cel care avea grijă de cultură, au fost reținuți. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 08 Martie 2013
Stire din Eveniment : Șoferi băuți, dar la volan
Pagina a fost generata in 1.224 secunde