DESCINDERI CU MASCAȚI ÎN PORTUL CONSTANȚA. Prejudiciu de un milion de euro!

936
DESCINDERI CU MASCAȚI ÎN PORTUL CONSTANȚA. Prejudiciu de un milion de euro! - 28noiembriediicotportulconstanta-1385637241.jpg

Articole de la același autor

Procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate –Porturi Maritime Constanța au descins, în această dimineață, în portul Constanța pentru a prinde o grupare infracțională specializată în infracțiuni din sfera macro-criminalității economico - financiare.


Potrivit anchetatorilor, cei șapte membri ai grupării infracționale - cetățeni români, turci și moldoveni dețin patru societăți, în evidențele contabile ale cărora au înregistrat vânzări succesive de utilaje industriale, atestând în mod fictiv exportul acestora în Republica Moldova și solicitând rambursarea TVA-ului aferent acestor operațiuni.


Sumele de bani rezultate din operațiunile fictive ajungeau în conturile unei societăți comerciale intermediare controlate de către învinuiți și erau retrase în numerar de către membrii grupării. Astfel, sunt efectuate opt percheziții, la domiciliile suspecților și la sediile societăților comerciale. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este estimat la suma de aproximativ 1.000.000 euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6331 secunde